FOTO/VIDEO  Zašto je Android mini PC bolji od Smart TV-a?

android, Infinity XBMC android IPTV box , multimedijski player, Android 4.2 operativni sustav
Mogućnosti prilagodbe i personalizacije Android OSa su beskrajne.

1. Google Android 4.2 operativni sustav
Andorid je jedan od najpopularnijih operativnih sustava za mobilne i multimedijske uređaje poput mobitela, tableta, media playera....
Za njega postoji desecima tisuća raznih programa, aplikacija, igara, widgeta.... Oba android sticka podržavaju rad sa google play trgovinom aplikacijama bez ikakve modifikacije.
Pordržavaju sve USB miševe i tipkovnice kao i USB HUB-ove. kako bi korištenje bilo što ugodnije. Isto tako, moguće je spojiti i bilo koji PC IR daljinski upravljač. Za najugodnije korištenje preporučamo bežični USB miš.

2. Napredni multimedijski player
Premda dolaze sa predinstaliranim media playerima, moguće je sa google play instalirati i razne dodatne aplikacije za reprodukicju video i glazbenih zapisa, bilo sa diskova, stickova, lokalne mreže, interneta.
Preporučamo iduće aplikacije za multimediju:
BS player: Reprodukcija velikog broja video formata i zapisa, dostupni i dodatni codeci, mogućnost reprodukcije sa unutarnje memorije, spojenog USB sticka/diska ili lokalne mreže. Mogućnost podešavanja automatskog skidanja titlova sa interneta.
MX player: Reprodukicja veliko broja video formata i zapisa, dostupni i dodatni codeci, mogućnost reprodukcije sa unutarnje memorije, spojene USB memorije ili linkova sa interneta.
XBMC: Multimedia centar za napredne korisnike, mogućnost raznih dodataka, streamanje sadržaja sa interneta, autmatskog skidanja titlova i razne napredne opcije.

3. Internet preglednik
Pregled stranica i sadržaja na internetu putem predinstaliranog internet preglednika. Internet preglednik podržava otvaranje mobilnih verzija stranica, kao i otvaranje punih verzija, kao na računalu.
Osim predinstaliranih android preglednika i Chrome, moguće je instalirati i ostale najpopularnije ostale preglednike poput Opera mini, Opera mobile, Firefox mobile...
Navigacija stranica odvija se mišem, unos teksta preko tipkovnice na ekranu, no ukoliko se spoji fizička tipkovnica, ona postaje zadana i sav tekst možete unijeti putem nje.

4. Pristup društvenim mrežama - Facebook, Twitter, Instagram....
Android OS je optimiziran i za pristup danas najpopularnijim društvenim mrežama, predinstalirane su aplikacije za Facebook i Twitter, ali moguće je naći i druge aplikacije poput instagrama i sličnih. Svo pregledavanje sučelja odvija se kao i sa internet preglednikom putem miša i tipkovnice

5. Email
U samom sustavu predinstalirana je podrška za razne web-mail servise, no moguće je pronaći i razne aplikacije za upravljanje mailovima.

6. Aplikacije, widgeti, office.
Za Android OS postoji nekoliko stotina tisuća raznih aplikacija i widgeta raznih namjena poput kalendara, planera, vremenske prognoze, čitača dokumenata (word, pdf, excel). Mogućnosti personalizacije su beskrajne.

7. Kontrola i upravljanje
Uređajem se kontrolira putem miša i tipkovnice, za optimalni rad, najbolje je imati bežičnu kombinaciju miš + tipkovnica, ali dovoljan je samo i miš za potpuni doživljaj. U slučaju potrebe spajanja više USB uređaja (miš, tipkovnica, usb stick, usb disk...) moguće ih je spojiti preko bilo kojeg USB hub-a, ipak preporučamo USB 2.0 HUB sa vlastitim napajanjem, kako bi osigurali optimalan rad svih uređaja.
Android stickovima moguće je također upravljati preko android mobitela ili tableta, aplikaciju za upravljanje možete skinuti na našoj download sekciji, a više informacija kako to izgleda na youtube videu .