Veliki propust Samsunga - Galaxy S10 može se otključati uz bilo čiji otisak prsta

samsung Galaxy S10

Korisnike Samsunga Galaxy S10 iznenadio je nedostatak telefona koji se može otključati uz bilo čiji otisak prsta o čemu su se oglasili i iz južnokorejskog tehno giganta kazavši kako popravljaju ovaj kvar.

Jedna Britanka uočila je problem kada je njen suprug uspio otključati Galxy S10 na kojem je ona već skenirala vlastiti otisak prsta, i to uz samo dodavanje jeftinog zaštitnog zaslona od tek 2,7 funti koji su kupili na eBayju.

Iz Samsunga su se odmah oglasili rekavši da su upoznati sa slučajem te obećavaju da će uskoro imati softversku nadogradnju koja će riješiti ovaj problem.

Kada je S10 predstavljen u martu ove godine Samsung je njegov sistem za provjeru autentičnosti otiska prsta opisao "revolucionarnim". Međutim, na štetu kompanije, to se nije pokazalo baš tako.

Južnokorejska internetska banka KaKao preporučila je kupcima modela S10 da isključe mogućnost prepoznavanja otiska prsta kako bi se prijavili na njegove usluge dok problem ne bude riješen.

Prethodni izvještaji sugerisali su da neki zaštitnici zaslona nisu kompatibilni sa Samsungovim čitačem jer su, kako je saopćeno, ostavili malu zračnu rupu koja je ometala skeniranje.

Britanski supružnici koji su otkrili sigurnosni problem kazali su za list Sun kako je ovaj propust Samsunga veoma zabrinjavajući.