FOTO/VIDEO  Učenici iz Slavonskog Broda pobijedili u utrci solarnih automobila

Tehnička škola u Sisku, u utrci solarnih automobila, solarna energija, solarni automobil
Drugo je bilo vozilo Strukovne škole Vice Vlatkovića iz Zadra, kojim je upravljao Valentino Raspović, treći je bio bolid Tehničke škole Kutina koji je vozio Bojan Cvetojević, četvrti je automobil Elektrotehničke i prometne škole Osijek za čijim je upavljačem bio Marko Ribarić, peto je vozilo Tehničke škole Sisak s vozačem Dominikom Žarkovićem, šesti je bio auto Srednje strukovne škole Velika Gorica kojeg je vozio Filip Miljak, a sedmi Elektro-industrijske i obrtničke škole Rijeka s vozačem Igorom Pomazanom.

Utrka je nastavak prošlogodišnjega projekta SOELA, financiranog novcem pretpristupnih fondova EU.

Učenici šest strukovnih škola, koje su lani sudjelovale u projektu, usavršili su svoja vozila, a njima se ove godine priključilo i jedno vozilo, koje su kao diplomski rad izradila trojica srednjoškolca iz Rijeke.

Tehnička škola u Sisku organizirala je utrku, koja je ovaj put održana gradskim ulicama. Svakih deset minuta startao je po jedan automobil, a ostvarena vremena odlučila su konačni poredak.

Potporu projektu su kao pokrovitelji i sponzori dali hrvatska ministarstva i fondovi, regionalna i lokalna samouprava i drugi. Sudionici utrke najavili su sudjelovanje u trećoj utrci, a organizatori su izrazili želju da na godinu bude još više solarnih automobila.