Roditelji nepoželjni na Facebooku jer zadiru u privatnost svoje djece

Facebook

Majke i očevi nepoželjni su na Facebooku, barem ako se pita njihovu djecu koja studiraju udaljena od kuće.

Novo istraživanje pokazuje da se troje od četvero roditelja služi društvenim mrežama kako bi provjerili što im djeca rade na studiju. No, samo trećina studenata želi roditelje imati za prijatelje na Facebooku, a tri četvrtine njih kaže kako ne žele da roditelji vide njihove osobne slike i poruke.

Istraživanje koje je provela tvrtka za osiguranje Ensleigh otkrilo je i kako se 72 posto mladih od 18 do 25 godina koristi internetom kao načinom komunikacije s roditeljima, prenosi Daily Mail.

Unatoč velikoj popularnosti društvenih mreža, mladi sve više čeznu za domom, otkrila je britanska studija. Smatra se kako nakon što odu od kuće i dalje trebaju emocionalnu potporu roditelja, a dvije trećine njih reklo je da zovu roditelje kako bi doznali što se događa dok njih nema. Samo 13 posto studenata priznalo je kako kući zovu radi novca. No, internet im služi i za rješavanje drugih problema pa se tako njime često koriste kada trebaju savjet oko kućanskih poslova poput pranja odjeće.

– Postoji mnogo načina da ostanete u vezi pa je roditeljima lakše i nisu toliko tjeskobni zbog odlaska djece na udaljeni studij. No, ne bi smjeli ugrožavati njihovu privatnost previše ih kontrolirajući. Unatoč tome, čini se da ništa ne može zamijeniti toplinu roditeljskog glasa, pa zato mnogi studenti moraju zvati kući – kaže stručnjakinja za odnose Christine Webber.

izvor: večernji list