FOTO/VIDEO  Putinovi roboti ratuju u Siriji

Argo model, uz pomoć robota , roboti

Došlo je do revolucije u modernom ratovanju.

Rusi su uz pomoć robota kojima su upravljali iz Moskve dobili pješačku bitku u Siriji. Nitko više ne može tvrditi da su informacije o efikasnoj uporabi robota ruske vojske u kopnenim operacijama u Siriji plod mašte i propagande Kremlja ili Damaska, jer sada su to potvrdili i izraelski obavještajci.

Prvi puta smo 20. prosinca iz ruskih medija čuli da su modeli 'Argo' i 'Platforma - M' ključno doprinijeli uspjehu sirijske vojske dva dana ranije u napadu za kotu 754.5 i toranj 'Sirijatel', pedesetak kilometara sjeveroistočno od Latakije, te da je taj napad okončan vrlo brzo, za 20 minuta, a da je neprijatelj imao čak 70 poginulih.

Ovi roboti su nepogrešivi u gađanju, opremljeni su teškim naoružanjem i strojnicama, pomoću kamera detektiraju neprijateljske ciljeve i zastrašujuće brzo i podjednako efikasno djeluju u svim vremenskim uvjetima, po danu i noći, na različitim terenima i u vodi. Pritom su neranjivi, ne osjećaju i ne odustaju, što ih čini manje poželjnim protivnikom od klasičnog pješaštva.

Kada je Putin nedavno izjavio da je Sirija izvrstan poligon za trening i obuku ruske vojske, vjerojatno je imao u vidu i ovo o čemu tek počinjemo saznavati i što je dosad manje više ostajalo u domeni znanstvene fantastike, a to su umjetni vojnici na liniji fronte u pravom ratu.