Poznati proizvođač gitara Fender, lansirao je svoju aplikaciju za računalo i mobilne

Poznati proizvođač gitara Fender, lansirao je svoju aplikaciju za računalo i mobilne
Poznati proizvođač gitara Fender, lansirao je svoju aplikaciju za računalo i mobilne uređaje za učenje sviranja gitare pod nazivom Fender Play, kojom želi potaći mlade na sviranje jednog od najpopularnijih glazbenih instrumenata.

Aplikacija predstavlja digitalnu platformu škole akustične i električne gitare, a glavna značajka joj je da ljudi od početka uče konkretne pjesme iz žanra koji odaberu (ne bojte se, nema cajki), od lakših prema težima, umjesto da bleje u teoriju, vježbaju sve akorde, uče ljestvice i note, zbog čega, prema procjenama, oko 95 posto početnika odustane od sviranja nakon godinu dana.

 

Izbor pjesama koje se uče kroz školu gitare je vrlo velik, te uključuje izvođače poput Rolling Stonesa, Brada Paisleya, Bona Ivera i Seana Mendesa, pa čak i hitove iz Disneyevih filmova.

Drugim riječima Fender vam želi personalizirati učenje sviranja, nakon čega ćete na raspolaganju imati instrukcijske video materijale s pjesmama i tehnikama koje želite naučiti, kao što možete vidjeti u ovom videu.