Panasonic najavljuje dolazak nove Viera linije televizora za 2013. godinu

... novoobjavljenoj fotografiji najavio “zoru nove Viera 2013 linije televizora”, te obznanio i datum kada će više informacija biti dostupno. 

Naravno, radi se o 7. siječnju iduće godine, danu prije službenog otvaranja CES sajma potrošače elektronike, a koji se tradicionalno organizira u Las Vegasu.

Nova zora Viera televizora, što bi to trebalo značiti? Prvi Ultra HD modeli za masovno tržište? Stereoskopski 3D bez naočala? Neki novi oblik upravljanja? Napokon redizajnirano sučelje?

Postoji niz aspekata koji se mogu promijeniti ili novi koji se mogu implementirati, no primjerice jedan od detalja koji bi bio zgodan, a koji još nismo vidjeli kod niti jednog proizvođača televizora jest mogućnost izbora više različitih tipova sučelja. Zbog čega korisniku na izbor nisu ponuđeni stilovi, odnosno teme, kao što je to slučaj i kod računala i kod mobilnih telefona? Tako nešto implementirati bi bilo osvježenje, uz naravno dobro izvedenu Smart TV platformu i brzinu izvođenja izbornika.

Obzirom na trendove i kretanje industrije, naša pretpostavka jest kako će "nova Viera" biti vezana za redizajniranu Smart TV platformu, a možda i kompletno sučelje. Barem jedan model s Ultra HD rezolucijom je također izgledan, kao i nova linija plazma televizora, a koja će i iduće godine zadavati mnoge probleme LCD-ima iste cjenovne kategorije. 7. siječnja ćemo vidjeti koliko smo bili blizu...

Izvor: HDtelevizija.com