FOTO/VIDEO  Novi električni bicikli General Motorsa

električna bicikla, preklopni e-bicikl
General Motors je lansirao novi brand električnih bicikala pod nazivom ARĪV, koji dolaze u modelima pod nazivima Meld, kompaktni e-bicikl i Merge, preklopni e-bicikl.

ARĪV e-bicikli će prvo biti lansirani u Europi, konkretno u Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj, a već se mogu kupiti predbilježbom.


U Belgiji i Nizozemskoj ARĪV Meld će se prodavati po cijeni od 2.800 eura, a ARĪV Merge za 3.400 eura. U Njemačkoj će cijene iznositi 2.750, odnosno 3.350 eura, a isporučivat će se kupcima u drugom kvartalu 2019. godine.

GM-ovi bicikli dolaze s motorom na električni pogon kao ispomoći pedalama i omogućuje ubrzanje do 25 km/h i nudi 4 razine pomoći vašem pedaliranju, a baterija će vam izdržati oko 3,5 sati ili 64 km s jednim punjenjem.

ARĪV-003
Oba električna bicikla spajaju se na ARĪV eBike aplikaciju putem Bluetootha koja će vam prikazivati brzinu, prijeđenu udaljenost, stanje baterije i razinu asistencije motora. Dodatne značajke uključuju mod koji će koristiti algoritam umjetne inteligencije kako bi se vozačima omogućilo da stignu do svojeg cilja uz čim manje prolivenog znoja. Na e-bicklima se nalazi i USB port za punjenje pametnih telefona.