Neobičan potez društvene mreže Instagram

instagram
Nakon što je Instagram promijenio feed na način da više kronološki ne možete vidjeti profile koje pratite već vam se prikazuju po njihovom algoritmu koji favorizira profile s više pratitelja te reklame, opet su odlučili napraviti poprilično drastičnu promjenu koja je naišla na negodovanje korisnika.

Naime, umjesto da se fotografije pojavljuju jedna ispod druge, sada ćete ih vidjeti na isti način kao i Insta priče i tapkanjem ćete preskakati do druge objave. Očekivano, ovo ažuriranje popularne aplikacije naišlo je na val ljutnje korisnika kao što se i inače događa kada su u pitanju bilo kakve promjene, no ovaj put ipak je riječ o potpuno novom dojmu i vizualu Instagrama. I ono što je posebno zabrinjavajuće, poteže se pitanje je li ovo još jedan potez Instagrama koji favorizira slavne ljude, profile s ogromnim brojem pratitelja i one koji plaćaju reklame... Vrijeme će pokazati.

Update: Instagram je već povukao opciju te su čelnici izjavili da je to bio samo test koji se slučajno proširio na više korisnika. Ako imate spomenuto ažuriranje, bit će dovoljno da restartate aplikaciju i sve će se vratiti na staro.