Microsoft će vam zbog vrijeđanja drugih blokirati 'Xbox Live' i 'Skype'

skype
skype
... ili usluga asocira s maltretiranjem, prostačenjem i sličnim pojavama pa ćemo ove godine viđati sve više pokušaja da se to suzbije i sankcionira koliko je to moguće, s obzirom da je nerealno očekivati da se takvom ponašanju u potpunosti stane na kraj, prenosi noob.ba.

U tu svrhu osnovana je „Fair Play" alijansa u kojoj sudjeluje preko 30 svjetski poznatih kompanija, uključujući „Twitch", „Epic", „Riot" i druge.

Iako će te kompanije kroz alijansu pokušati djelovati kolektivno, na svakoj od njih je da individualno učine svoje usluge ili igre manje toksičnima. „Blizzard" je ovoga tjedna za svoj „Overwatch" predstavio opciju izbjegavanja pojedinih igrača.

Kompanija „Microsoft" odlučila je da od 1. svibnja uvede izmjene u pravilima ponašanja za korisnike „Xbox Live" usluge, ali i „Skypea".

Dvije su važne promjene. Prva zabranjuje bilo kakvo javno dijeljenje neprikladnih sadržaja i materijala uključujući pornografiju, prikaze nasilja ili kriminalne aktivnosti. Druga zabranjuje korištenje uvredljivog govora prilikom razgovora putem „Xbox Live" ili „Skype".

Microsoft ne definira što je po njima uvredljivi govor ni kako će ga točno detektirati. Ali ako vam „Xbox" ili „Skype" služe kao ispušni ventili na kojima ste pravi kočijaši, nakon petog mjeseca morat ćete pripaziti što govorite ako ne želite pokupiti ban.