VIDEO  IDEALNO RJEŠENJE Izumili stol za ležanje na poslu!

posao, izum, ležanje, tehnologija

Neki su se već u uredu unaprijedili odabirom stajaćih stolova kako bi leđa, držanje i kralježnica zaposlenika bila u dobrom stanju.

Kompanija The Altwork Station otišla je nekoliko godina u budućnost sa svojim futurističkim dizajnom novog uredskog stola.

Zapravo, to nije samo stol - to je stolica koja ima sve što vam treba zakačeno za sebe. "Stol, miš, kompjutor, tipkovnica i monitor - okruženi ste svime što vam treba", kažu iz kompanije.


Najbolja stvar ovog izuma je ta što korisnicima dopušta da su u ležećem položaju. Tako će, tvrde izumitelji za LADBible.com, zaposlenici biti bolje fokusirani na zadatke.

Očekivano, ovaj izum nije jeftin - 52 000 kuna treba izdvojiti za stolicu koja ima utičnice i kućište koje može držati teške kompjutore.

"Beskrajno sjedenje ili stajanje dovodi do nervoze - nemirne noge, neispravna kralježnica dovode do dekoncentracije.

Uz ovu stolicu se vaš mozak više fokusira na posao i zadatke. Samo se trebate osloboditi straha da će vam ekran pasti na lice."

Ipak, neki misle kako ovo nije dobro rješenje jer nekih 6 do 8 sati u prosjeku provedemo spavajući, dakle u ležećem položaju.

U istom ćemo provesti još 6 do 8 sati na poslu. Izumitelji su i na to mislili, pa se tako stolica može podesiti na sjedeći položaj.

https://www.youtube.com/watch?v=I9CCZE_spjY&feature=emb_logo