Osijek: Pijani 80-godišnji djedica bježao policiji i zabio se u stup

Osijek, pijan vozač, djedica
Vozač je počeo bježati. U potjeru se uključilo čak pet policijskih vozila. Bila je to prava filmska potjera. Pet policijskih automobila i jedan motocikl jurili su za Mercedesom, koji je bježao kao da ga goni sam vrag, opisao nam je potjeru u Osijeku čitatelj 24sata koji je snimio dramatičan video u utorak.

Mercedes njemačkih registracijskih oznaka prvo se zaustavio policijskoj kontroli. Za volanom je bio muškarac star 80 godina. Iznenada je dao gas i počeo bježati policiji. Bježao im je po cijelom stadionskom naselju pred očima zbunjenih prolaznika. Pritom mu nisu smetale ni prepreke koje je udarao. Na benzinskoj je udario u znak i rasvjetni stup.

- Vidio sam kako je odvalio sve pred sobom - rekao nam je jedan od svjedoka. Policija je dobila i pojačanje, pa su vozača pratili po rotoru, parkiralištima i ulicama.

Nekoliko puta su ga pokušali okružiti, no djed je vožnjom unazad namjerno razbio dva policijska vozila kako bi prošao njihovu blokadu. Uspjeli su ga zaustaviti nakon sat vremena. Lakše je ozlijedio glavu. Prevezli su ga u bolnicu. Utvrdili su kako se radi o muškarcu iz Rovinja koji je bio pijan te da su tablice na njegovu automobilu ukradene.

Dobit će kaznenu prijavu za vožnju u pijanom stanju i uništavanje policijske imovine