One tvrde da su bolje mame jer puše marihuanu

...iz zdravstvenih razloga, a zbog svoje neobične sklonosti dobile su nadimak 'marihuana-mame'.

January Thomas 37-godišnja je žena koja tvrdi da joj pušenje marihuane pomaže biti bolja majka. Ona pripada ženama koje je javnost popularno počela nazivati 'marihuana-mamama'.

Mnoge majke u neobičnoj grupi puše marihuanu iz zdravstvenih razloga ili kako bi se mogle nositi sa stresom svakodnevnice. 'Marihuana-mame' redovno se nalaze na raskošnim večerama na kojima se poslužuju jela u kojima je sastojak marihuana.

Cheryl Shuman 53-godišnja je majka dvoje djece koja kaže kako je misija njihove grupe pokazati svijetu da im pušenje 'trave' pomaže da budu bolje majke i supruge. Ona smatra kako je njihova grupa dokaz da marihuana nije loša stvar koju konzumiraju samo ovisnici, već može pomoći ljudima da budu bolji i produktivniji članovi društva.

'Volim misliti kako naša grupa daje marihuani malo glamura i posebnosti', kaže Cheryl Shuman.

January Thomas puši 'travu' pet puta dnevno dok provodi vrijeme sa svojom dvogodišnjom kćerkom Zennom. Opuštena majka tvrdi kako je zahvaljujući marihuani kreativnija i bolja sa svojom djevojčicom jer ne brine ni o čemu, već je koncentrirana samo na zajedničke trenutke.

Među naslovima knjiga koje January Thomas čita svojoj kćeri su i 'Mamin smiješan lijek' i 'To je samo biljka'.

Simmi Dhillon 40-godišnja je supruga i majka koja je 2003. imala prometnu nesreću zbog koje trpi kronične bolove. Prije marihuane koristila je tablete protiv boli i kaže kako je bila smušena i nezadovoljna.

Otkad je prije nekoliko godina počela pušiti 'travu', Simmi Dhillon spasila je 14-godišnji brak sa suprugom (koji je policajac) i može normalno razgovarati sa 10-godišnjim sinom o drogama.

Korištenje marihuane bez liječničke dozvole u Kaliforniji je protuzakonito, no Diane Fornbacher bori se za potpunu legalizaciju putem svoje udruge NORML.

'Marihuana-mame nisu savršene, no puno su manje nesavršene nego roditelji koji nerazborito koriste alkohol', komentirala je 2012. Diane Fornbacher.

Tportal