FOTO  Okusi Hercegovine: Vina Rubis

regina tiho orlić

Ime vinarije se veže za izvedenicu iz latinske riječi koja bi značila drača . Drača je jedan od simbola Hercegovine .Vinarija je smještena u malom mjestu Vionica. Vinogradi su smješteni na mikrolokacijama Vionica i Pijana Brda . Asortiman s kojim raspolažu u vinogradima je chardonnay , cabernet sauvignon ,cabernet franc, syrah , merlot i naravno žilavka i blatina. Sami vinogradi su orjentirni na južnu stranu sa dosta sunca .

Tlo ima izuzetna mineralno karbonatna svojstva i takvu dubinu da same žile od čokota pronalaze vodu što na kraju pogoduje prinosu i kvaliteti grožđa. Njihova filozofija je usmjerena ka pozicioniranju domaćih sorti Žilavke i Blatine na svjetskoj vinskoj sceni .Proizvodni kapaciteti vinarije su trenutno 250.000 l , a godišnja proizvodnja je 150.000 l .Planovi su širenje do kapaciteta od 600.000 l , sa godišnjom prozvodnjom od 300.000 l .

Vina Rubis služena su sinoć na koncertu Tihe Orlića u prekrasnom ambijentu Restorana Wine Bar Regina Međugorje, i svi koji su ih kušali su prezadovoljni okusom ovih vrhunskih vina.