Oko čega se razvedeni parovi najčešće svađaju?

Oko čega se razvedeni parovi najčešće svađaju?

Naime, prema riječima stručnjaka, sve više parova koji prolaze kroz razvod bori se za skrbništvo nad svojim voljenim kućnim ljubimcima.

Premda se dosad u brakorazvodnim parnicama dijelila imovina te se vršila podjela skrbništvom nad djecom, u posljednje vrijeme modreni parovi sve češće se svađaju oko skrbništva na svojim četveronožnim ljubimcima.

Ovaj novi trend najčešće se javlja kod razvoda parova koji nemaju djece te svoje četveronožne prijatelje smatraju punopravnim članovima obitelji. Jane Miller, odvjetnica za obiteljsko pravo, kaže da bivši supružnici raspravu oko skrbništva nad ljubimca započinju nakon što se dogovore oko podjele imovine.

Jedna klijentica Tindall Gask Bentley, kompanije u kojoj radi i Jane Miller, čak je pristala, prilikom podjele imovine, na deset tisuća dolara manje kao bi dobila skrbništvo nad dva psa. 'Bivši partneri često pristaju na dogovore da svaki ljubimac svaki tjedan provodi kod jednog partnera samo kako ga se ne bi morali odreći', kaže Miller za Daily Telegraph.

izvor: tportal.hr