Odlična zaštita od komaraca na prirodan način

Odlična zaštita od komaraca na prirodan način

Repelente protiv komaraca koji se nanose na kožu možete kupiti u bilo kojoj ljekarni i trgovinama, baš kao i razne svijeće, spirale koje se pale, narukvice ili nekad jako popularne zujalice, ali neke od njih možete složiti sami s prirodnim sastojcima, što je sigurno zdravije.

Eterična ulja koja komarci mrze

Prirodni repelenti najčešće su bazirani na mješavinama eteričnih ulja kao što su geranij, limunska trava, lavanda, bosiljak, metvica ili eukaliptus, a sadite li začinsko bilje kao što su matičnjak, bosiljak, lavanda, ružmarin ili kadulja, bit će od velike pomoći protiv komaraca. I ništa od toga ne šteti zdravlju, što je posebno važno kada su u pitanju najmlađi.

Među najpoznatijim eteričnim uljima je lavanda, zatim citronela, koji je često glavni sastojak u svijećama, a ako kod kuće imate čajevac za čišćenje i dezinfekciju, iskoristite ga u borbi protiv komaraca. Oko 50 ml čajevca pomiješajte s otprilike 1 dcl destilirane vode. Da biste lakše nanosili pripremljeno sredstvo, spremite ga u bočicu s raspršivačem.

Također, ako nekoliko kapi pomiješate s malo maslinova ili baznog ulja, dobit ćete prirodno sredstvo koje možete bez straha namazati odmah na kožu. Obično se miješa više vrsta ulja mrskih komarcima kako bi učinak bio bolji.

Izvor: tportal.hr