Odgajatelj internata Islamske gimnazije istukao 14-godišnjeg učenika iz BiH

Riječ je o 14-godšnjaku iz BiH s kojim se odgajatelj u petak kasno navečer porječkao oko kućnog reda, piše Novi list.

Nakon svađe između odgajatelja i dječaka izbio i fizički obračun, u kojem je 14-godišnjak, međutim, izvukao deblji kraj. Odgajatelj je, kako stoji u prijavi, odlučio kazniti učenika, no u tome je očito pretjerao. Izudarao je dječaka rukama, a nekoliko udaraca zadao mu je i nakon što je ovaj otišao u krevet.

Ljekari su utvrdili da je 14-godišnjak lakše ozlijeđen, a nakon policijske intervencije Abdullatif S. zaradio je kaznenu prijavu za zlostavljanje djece. Nakon kriminalističkog istraživanja na zahtjev tužiteljstva određen mu je i istražni zatvor. Naime, zaključeno je kako bi u nastavku postupka mogao utjecati na svjedoke, pa će rasplet istrage čekati iza rešetaka.

- Ograđujemo se od insinuacija na račun našeg zaposlenika. Ta zločesta djeca dovela su do ovog slučaja. Riječ je o dvojici dječaka čije je ponašanje već dugo problematično, a mi smo pogriješili što ranije to nismo riješili s njihovim roditeljima. Ne opravdavam ni našeg zaposlenika, koji je do sada bio vrlo uzoran, jer nije smio reagirati na onakav način. No, to doista nije bilo tako kao što su dječaci naveli u prijavi. Sada je odluka na tužiteljstvu, poručili su za Novi list iz Islamske gimnazije.