Objavljen Javni poziv za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskog jezika

hrvatski jezik, javni poziv
S ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 15. travnja 2016. godine Javni poziv za dodjelu naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2016./2017.

„Prva moguća prepreka povratku često zna biti nepoznavanje jezika. Putem programa učenja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj - našim iseljenicima i njihovim potomcima pomažemo u preskakanju te prve prepreke. Stoga smo ove godine, u cilju poticanja ostanka naših stipendista u domovini svojih predaka - bilo zbog nastavka studija ili zbog trajnog nastanjena u Republici Hrvatskoj, omogućili odobrenje stipendija za treći i/ili četvrti semestar. Na taj način, vjerujemo kako će hrvatski jezik pisati i govoriti kao da su rođeni tu„ naglasio je Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i dodao kako je poznavanje hrvatskog jezika i kulture jedna od bitnih odrednica očuvanja hrvatskog nacionalnog identiteta te najavio kako će se program učenja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj nastaviti unapređivati i jačati.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj najviše dvije zadnje godine zaključno s danom objave Javnog poziva.

Prijave se dostavljaju isključivo elektroničkom poštom na adresu: [email protected]

Rok za slanje prijava je 16. svibnja 2016.

Detaljnije na www.hrvatiizvanrh.hr