ŽENA MU RODILA BLIZANCE No kad je vidio lice 2. djeteta, onesvijestio se

ginekolog, ginekološki pregled, ginekolog, ginekolozi, pretvaranje, blizanci, čudo, dnk, ginekologija, snimanje, ginekolozi, ginekologija, ginekolog, žene, rečenice, ginekolog, ginekolog, istine, ginekolog, žene, posjet
...iz Vijetnama odlučio je zatražiti DNK test očinstva. Sumnja rodbine pokazala se opravdanom.

Naime, test je otkrio da djeca stvarno nisu blizanci tj. da imaju različite očeve. Prvo su testirali i DNK majke kako bi ustanovili da nije došlo do zamjene djeteta u bolnici, ali na kraju je zaključeno da su djeca stvarno njezina, ali imaju različite očeve, piše The Guardian.

Znanstvenik Le Dinh Luong objašnjava da je do nevjerojatne slučajnosti došlo zato što je majka spavala s dva muškarca za vrijeme ovulacije u kojoj je istovremeno proizvela dva jajašca. Čak ni to samo po sebi ne jamči ovakvu slučajnost jer na koncu spermiji svakog muškarca moraju oploditi jedno jajašce.

Unatoč takvoj maloj vjerojatnosti, istraživanje provedeno 1992. zaključilo je da 2,4 posto dvojajčanih blizanaca ima različite očeve.

"Da bi se to dogodilo, treba postojati cijeli splet okolnosti koji se moraju savršeno posložiti. Ne samo da žena mora spavati s dva muškarca u relativno kratkom razdoblju već to mora biti za vrijeme ovulacije u kojoj proizvede dva jajašca umjesto standardnog jednog", objašnjava profesor Allan Pacey.

"Da bi došlo do opodnje oba jajašca, seks s dva muškarca trebao bi se odigrati unutar pet ili šest sati, unatoč tome što spermiji inače u ženskom tijelu mogu preživjeti danima."

Net.hr