Zelene srećonoše: 12 biljaka koje donose novac, zdravlje i uspjeh

korisne kućne biljke, cvijeće, Carske begonije, ljubičice, cvijeće, biljke, biljke koje donose sreću

1. Bambus palma energetski uravnotežuje prostor te uklanja štetne kemijske spojeve: formaldehide, ksilene, toluene i slično.

2. Vjeruje se da pachira ili drvo novca donosi sreću osobi koja je uzgaja. Preporučuje se "okupiti" više ovih drvaca zajedno, a sretni brojevi su tri ili pet.

3. Fikus gumijevac biljka je zaobljenih listova koji se u feng shuiju smatraju "vodičima" dobre energije. Fikus gumijevac simbol je sreće i obilja.

4. Jedarce, koje je poznato i kao spatifilum i mirni ljiljan, često se naziva ženskom srećom. Ova biljka uspijeva i pod umjetnom rasvjetom, a za ured je prikladna i zato što pročišćuje zrak od kemijskih spojeva te uklanja zračenje monitora.

5. Krasula, čiji su uobičajeni nazivi i drvo novca te drvo žada, osobito je cijenjena zbog ovalnih listova koji podsjećaju na kovanice.
Prema feng shuiju, biljke okruglastih listova najbolje su srećonoše. Krasula se tradicionalno poklanja za uspjeh u poslu. Da bi "prizvala" napredak i uspjeh, treba je smjestiti blizu ulaznih vrata.

6. Orhideje su drevni ljubavni simboli. Smatra se da privlače ljubav, produbljuju prijateljstva i umiruju dušu. Stari Grci povezivali su orhideje s plodnošću, što ih čini odličnim darom za novopečene roditelje.

7. Kažu da bršljan omekšava i skreće s puta energetske "otrovne strelice" u prostoru. Bršljan i doslovno čisti od otrova, smanjujući u zraku količinu benzena, toluena, ksilena, formaldehida i slično.

8. Bostonska paprat također je zaštitnik od štetne "kemije". Ova viseća biljka idealna je za popunjavanje uglova u prostorijama te kao pozdrav dobrodošlice na ulazu u dom.

9. I klorofit ili zeleni ljiljan viseća je biljka koja pročišćuje zrak. To njezino svojstvo osobito je korisno ako je smještena u blizini peći na drva ili kamina.

10. Filodendron uspijeva i na prirodnoj, i na umjetnoj svjetlosti. Njegovi srcoliki listovi predstavljaju element vatre koja može unijeti pozitivne emocije u tamna i hladna područja u domu.

11. Za vrtni slak s lijepim zvonolikim cvjetovima, vjeruje se da donosi mir i sreću, a stavite li njegovo sjeme ispod jastuka, navodno ćete mirno spavati i imati lijep dan.

12. Lopoč je simbol čistoće i srca otvorenog prema ljubavi, sreći i dobroti.

Da biste održavali pozitivnu energiju ovih biljaka, preporučuje se redovito uklanjanje uvelih cvjetova i orezivanje odumrlih dijelova biljke. Najbolje ih je smjestiti na istok i jugoistok.

zadovoljna.hr