Zašto ste se vjenčali? Radi seksa, romantike, zajedništva, sigurnosti, kako biste imali djecu?

brak, rastava, obitelj, muškarac žena, fraze, veze, mlada, brak, biseksualac, reality show, predugovor, Srbija, brak, Njemačka, brak, vjenčanje, brak, razlozi, život, parovi, bračni parovi
Gwen, devet godina: "Kada se budem udavala, želim se udati za nekoga tko je visok, zgodan, bogat i mrzi špinat koliko i ja."

Arnold, šest godina: "Želim se vjenčati, ali ne odmah zato jer sam ne znam ni ulicu prijeći."

Steve, deset godina: "Želim se vjenčati s osobom poput moje majke, ali se nadam da me neće tjerati da čistim svoju sobu."

Bobby, deset godina: "Ne moram se oženiti za neku bogatu djevojku, samo neka je njezin džeparac veći od mog."

Raymond, devet godina: "Prvo, ona mora voljeti pizzu, kolač od sira i slatkiše. Ako sve to bude voljela jesti, siguran sam da će naš brak trajati vječno."

Ovakve nas dječje izjave nasmijavaju, a ipak razlozi sklapanja braka mnogih osoba nisu ništa dublji. Seneka, rimski filozof , napisao je:

"Moraš znati u koju luku si se uputio ako želiš uhvatiti pravi vjetar kojim ćeš tamo odjedriti."

Različiti razlozi sklapanja braka jedan su od problema današnjih brakova. Supružnici potpisuju zajednički odlazak na doživotno putovanje, ali su jedro okrenuli prema različitim lukama. Stoga ne treba se čuditi kada na kraju putovanja uplove u različite luke, svaki sa svojom polovicom broda.

Da bi brak bio uspješan trebamo:

-njegovati zajedništvo

-naučiti kako s ljubavlju rješavati sukobe

-naučiti kako bezuvjetno voljeti

-zabavljati se i održavati romantiku

-doživotno se obavezati na bračnu predanost

Izvor: Obiteljski život