Zaljubila se u beskućnika – sada su u braku i imaju blizance

Zaljubila se u beskućnika – sada su u braku i imaju blizance

Emmy Abrahamson je 41-godišnja književnica iz Švedske. Godine 2006. sjedila je na klupi u Amsterdamu te čekala prijatelja. Onda joj je prišao Vic Kocula. Odmah ju je privukao, usprkos činjenici da je odmah shvatila da on spava na ulici.

„Odmah sam vidjela da je beskućnik, jer je bio vrlo prljav, a njegova kosa i brada bila je puno veća nego danas i užasno, užasno prljava", rekla je Abrahamson u jednom intervjuu. „Međutim, počeli smo razgovarati i primijetila sam najljepše smeđe oči koje sam ikada vidjela, a on me odmah nasmijao."

Abrahamson i Kocula u trenu su osjetili međusobnu privlačnost i dogovorili se da će se naći na istoj klupi pet dana kasnije. Kocula, koji je inače iz Amerike, postao je beskućnik jer mu je putovanje po Europi pošlo po krivu. „Ostao sam bez novaca ranije nego što sam planirao, a nisam napravio sve što sam htio na putovanju. Stoga sam odlučio napraviti to bez novaca", rekao je. „Međutim, izgubio sam kompas, puno sam pio i jednog dana sam shvatio da sam, o moj Bože, beskućnik i alkoholičar."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abrahamson i Kocula našli su se na istoj klupi te proveli cijeli dan zajedno. Međutim, Abrahamson se morala vratiti u Beč, gdje je tada živjela. Nije bila sigurna hoće li ikada više vidjeti Koculu, pa mu je dala broj telefona. Nedugo nakon što se vratila kući, Abrahamson je iznenadio telefonski poziv.

„Nisam znala hoću li ga ikada više vidjeti. Mislim, nadala sam se da hoću i nisam mogla prestati misliti o njemu ni tri tjedna nakon što smo se rastali. Baš sam navršila 30 godina, kad me u ponedjeljak ujutro nazvao Vic i rekao: 'Sada sam tu'. Pratio me u Beč i od tada smo zajedno cijelo vrijeme."

Kocula, koji je jedva uspio skucati novac za kartu do Beča, danas radi kao strojarski inženjer - nakon što ga je Abrahamson ohrabrila da se vrati školovanju.

Par danas ima šestogodišnje blizance Destu i Til. Vjenčali su se u dvorcu - može se reći da su uistinu imali vjenčanje kao iz bajke. Abrahamson je napisala knjigu utemeljenu na svojoj nevjerojatnoj priči, a nazvala ju je: „How to Fall In Love with a Man Who Lives in a Bush" (Kako se zaljubiti u čovjeka koji živi u grmlju.").