Vjenčanje koje je dirnulo svijet: Fotografkinja djevojčici i njezinom bolesnom ocu pružila nezaboravno iskustvo

Vjenčanje koje je dirnulo svijet: Fotografkinja djevojčici i njezinom bolesnom ocu pružila nezaboravno iskustvo
...ali zahvaljujući fotografkinji Lindsey Villatoro, djevojčica će imati nezaboravno iskustvo koje će joj možda olakšati tugu jednog dana kad tata više ne bude s njom.

Naime, njezinom ocu Jimu (62) već je dijagnosticiran rak gušterače kada su on i njegova supruga odlučili angažirati Lindsey, osnivačicu Love Song Photographyja koja je prije dvije godine teško bolesnim klijentima pružila uslugu dokumentiranja njihova putovanja.

"Želim prikazati osobu, a ne njihovu bolest", rekla je Lindsay za HuffPost.

Nakon što je posjetila Jima i njegovu suprugu Grace, ponudila im je da snimi i nekoliko fotografija s njihovom kćeri, a nakon toga na svojoj je stranici pokrenula akciju prikupljanja donacija za djevojku kako bi joj pomogla da svoj posljednji rođendan s ocem provede što ljepše.

No, fotografkinja je odlučila otići korak dalje i osmislila "vjenčanje" kako bi djevojčici omogućila da iskusi trenutak kada je otac vodi do oltara. Odradila je sve što je potrebno i za pravo vjenčanje, a nabavila joj je i vjenčanicu.

"Bila je malo preplavljena osjećajima, ali kasnije je rekla da je to najbolji dan u njezinom životu. Bilo joj je drago i bila je uzbuđena zbog svega", rekla je Villatoro koja je snimila i video koji je postao viralni hit.

"Žele da ljudi vide njihovu priču i osjećaju se dijelom njihove obitelji. Doći će dan kad Jim više neće biti s njima. Stoga, omogućiti svima da vide njihovu obitelj i osjete povezanost s njima, puno im znači. Cilj mi je sačuvati tu osobu. Svi se koncentriraju na smrt, a ne ljepotu osobe, tko su bili i sjećanja koja iza sebe ostavljaju", zaključuje Villatoro.

index.hr