FOTO  Tri čuda iz Mostara: Izabela, Antea i Renea

bliznakinje
Svatko bi rekao obitelj kao svaka druga, no ipak ova je specifična zbog njihove TRI DJEVOJČICE IZABELA, ANTEA I RENEA. Možda se pitate u čemu je poenta priče? Te tri djevojčice su jednojačane blizanke i to začete prirodnim putem, što je jako rijedak slučaj u cijelom svijetu.

Pri samom ulasku u topli dom obitelji Martinović čuli su se veseli glasovi ove tri prekrasne djevojčice. Moramo priznati da Vas ostavlja bez daha taj prizor koji smo vidjeli, tri djevojčice malene, sićušne, s nepunih godinu dana veselo se igraju u dnevnom boravku, dok ih mama prati budnim okom da se slučajno nebi " posvađale". U tom trenutku našeg ulaska počinje prava mala avantura koju će naša ekipa pamtiti jako dugo, jer je ovo jedan od najzanimljivijih razgovora koji smo obavili.

Dok su se djevojčice igrale nekako smo uspjeli " ukrasti" mamu Anamariju da kaže par riječi kako je sve prošlo, od same trudnoće, poroda, pa sve do dana kad su ove tri razigrane djevojčice stigle doma...

Gospođo Martinović kako ste se osjećali kad ste čuli da nosite ne jednu, nego tri bebe?

"Prvo kad sam otišla na pregled dr. Tanja Krešić mi je kazala da nosim blizance tj. dvije bebe, što je za mene bio isto šok. No međutim na sljedećem pregleda po izrazu lica od dr. Krešić vidjela sam da se nešto čudno događa. Prva misao u tom trenutku bila je da nešto nije u redu s bebama. Doktorica me pogledala, te onako pomalo bojažljivo rekla da su ipak TRI bebe u pitanju. Možete i zamisliti moj šok u tom trenutku. Nisam mogla sebi doći, ušla sam u automobil i nazvala svoga supruga. Osjetio je odmah da sam čudna, nisam znala kako mu saopćiti da su tri bebe. Jednostavno svi smo bili u šoku, nitko nije mogao vjerovati. ( smijeh)

Kako je prošlo razdoblje trudnoće?

Hvala Bogu sve je prošlo u najboljem redu, čak nisam imala ni mučnine sve sam jela, baš je bilo sve normalno i u najboljem redu. Super sam se zaista osjećala tijekom cijele trudnoće.

Čuli smo da je trudnoća prošla super, a porod?

Trebala sam imati zakazani carski rez, međutim u noći mi je pukao vodenjak i eto nisam otišla na zakazani carski, nego sam tu noć imala hitan porod. Tako su na sreću cijele naše obitelji napokon svijetlo dana ugledala tri jednojajčane djevojčice 13. studenog. 2017. godine u 3 sata poslije ponoći.

Nama ženama je trudnoća i porod nekako prirodna stvar, možete li našim čitateljima kazati kako se Vaš muž ponašao tijekom cijele trudnoće, ali i vremena kad je došao porod? Kako je sretni tata reagirao na tri djevojčice?

Tata je bio presretan. Naše djevojčice su morale biti u bolnici nakon poroda točno mjesec dana, ali mi smo ih išli hraniti u bolnicu svako tri sata, tako da se na taj način pomalo prilagođavao na njih. Kada su nam nakon mjesec dana napokon kazali da idemo kući, taj dan je baš bio uzbuđen. Ipak je bilo jako hladno, prosinac mjesec, treba voziti iz Sarajeva do Mostara, ali zato kad smo stigle kući svima nam je pao kamen sa srca i slavili smo cijelu noć.

Kada dođe deveti mjesec trudnoće svi priželjkujemo porod, ali s druge strane od tog poroda najviše i strepimo i njega se najviše bojimo. Kada sve porđe u najboljem redu, ako što je slučaj i kod Vas, dođete kući. Nezgodno se prilagoditi na jedno dijete, jer sve novitet, a kamoli na tri...Kako je to sve kod Vas prošlo?

U početku sam imala veliku pomoć od mame i svekrve. Ja moram priznati da ne znam kako je s jednim djetetom iskreno, kod mene su odmah došle tri bebe i jednostavno tako sam se navikla. Skupa smo ih presvlačili, hranili...Uz dobru organizaciju sve se može, to je pola posla.

Gospođo Martinović kada smo već kod organizacije kako Vi to radite kada idete u šetnju s njih tri?

(smijeh) Znate i sami kako to ide s djecom, posebno kada su tri bebe u pitanju. Samo što ih presvučem i namirim, jedna od njih se ponovo " uneredi" i idemo sve iz početka. Ljeti je puno lakše, zima nam zadaje pomalo poteškoća, jer je veći sloj robice, ali ide to nekako. Kada imate jedno dijete cijeli svijet je fokusiran na njega, ovako s tri djevojčice morate se prilagoditi. Ide to super, jednostavno se naviknete.

Jedinstven ste slučaj u BiH, ali i dalje...Što biste Vi poručili svim poruditeljima, ali i onima koji će to tek postati?

Svima bih samo poželjela puno ljubavi, što više djece. Djeca su pokretač i najveća radost i ljubav. Oni su sve.

Tako samo završili priču oko ovog malog čuda podarenog svijetu...Mami i tati cijela ekipa portala GlasMedia.info sve najbolje od srca, a ovim predivnim djevojčicama dug i zdrav život uz obilje zdravlja i ljubavi...

Fotografije: glasmedia.info