Svadba u Srbiji: Poštovani gosti idite kući mlada me je upravo prevarila sa vjenčanim kumom

svatovi, tučnjava, Tomislavgrad, svadba, prevara, kum, čačak
Mjesecima i godinama unatrag u Čačku se prepričava kako je mlada sa svadbe pobjegla za bubnjara iz benda koji je zabavljao goste. Pamti se kako je grom udario u restoran gdje je bilo slavlje i rastjerao svatove, kako je policija morala razdvaja zavađene prijatelje i pritom privela tridesetak osoba.

Sjećanje na sve ove scenarije nedavno je osvježio najnoviji događaj, i to onaj iz rubrike "Vjerovali ili ne", kada je mladoženja na svadbenom veselju zatekao svoju mladu i vjenčanog kuma u vrlo prisnom odnosu.

- Poštovani gosti, molim vas, uzmite natrag vaše poklone, i idite svojim kućama. Jer, mlada je pobjegla sa svadbe, i to za kuma, koji nas je upravo vjenčao!

Ovako se prije dvadesetak dana u jednom od čačanskih ugostiteljskih objekata, gdje su svadbe u jesenskom razdoblju gotovo svakodnevna pojava, svojim svatovima obratio mladoženja. U čudu, bez riječi, gosti su se pokupili i ostavili ovog Čačanin da tuguje za svojom životnom izabranicom.

Svadba je tekla po planu.

Završilo se vjenčanje. Mlada je otišla u svoju sobu da se presvuče. Pošto je nije bilo dugo, mladoženja je otišao da je potraži. Kada je otvorio vrata sobe, imao je što i da vidi. Njegov vjenčani kum ležao je s njegovom ženom na krevetu. Bili su, u najmanju ruku rečeno, vrlo prisni - ispričao je I. P, jedan od svatova sa propale svadbe.

Mladoženja je, potom, njih dvoje izbacio iz restorana, a onda se obratio svatovima i zamolio ih da odu kućama . Tako se veselje završilo. Nesretni domaćini morali su, ipak, platiti sve troškove u restoranu, iako večera nije bila ni poslužena, pišu Novosti.

Tuče

Često se događa da se na svadbi svatovi potuku, i to najviše oko glazbe. Najžešća tuča dogodila se prije izvjesnog vremena, kada je morala reagirati policija. Tada je čak tridesetak osoba, među kojima i desetak žena, bilo privedeno. Nije rijedak slučaj da mladoženja zbog pretjeranog pijanstva ne dočeka sa svatovima kraj veselja, a u posljednje vrijeme i mlade ponavljaju praksu mladoženja.