Skandal u Bosni: Držao zatočenu djevojčicu 6 godina: Osudili ga na samo dvije godine!

...zbog višegodišnjeg držanja u pritvoru i okrutnog ponašanja prema njemačkoj državljanki Bettini Siegner.

Po navodima medija u BiH, općinski sud je Marinkovića nepravomoćno proglasio krivim za držanje u šestogodišnjem pritvoru Siegnerove koja će u ovoj godini napuniti 20 godina.

Ona je u mjesto Karavlasi zatočena s 13 godina kada je njezina majka Slavojka zajedno s Milenkom Marinkovićem u BiH došla iz Njemačke.

Optužnicom je županijsko tužiteljstvo u Tuzli Milenka i njegovu suprugu Slavojku teretilo za nezakonito višegodišnje lišavanja slobode te zlostavljanje njemačke državljanke Bettine Siegner. Slučaj je otkriven u svibnju prošle godine kada je uhićen bračni par Marinkovića.

Po riječima glasnogovornika županijskog tužiteljstva u Tuzli Admira Arnautovića i ova je institucija danas obaviještena da je izrečena presuda te je najavio podnošenje žalbe.

Sud u Kalesiji je donio i odluku o razdvajanju predmeta jer druga optužena Slavojka Marinković nije priznala krivicu.

Dvadesetogodišnju njemačku državljanku u podrumu svoje kuće u selu Karavlasi kod Kalesije, u sjeveroistočnoj Bosni, Milenko (53) i Slavojka (46) Marinković držali su zatočenu šest godina tijekom kojih je za njih obavljala najteže fizičke poslove te je živjela u nehumanim uvjetima.

Slučaj je otkriven nakon prijave susjeda koji je zatočenicu fotografirao te donio policiji kao dokaz.

Bettinin otac Alfred je nakon što je doznao za slučaj za medije u BiH izjavio da je njegova bivša supruga monstrum koja zaslužuje plinsku komoru. (

Hina