Ono što je pročitala o smrti dječaka, godinu dana kasnije spasilo je život njezinoj kćeri

Ono što je pročitala o smrti dječaka, godinu dana kasnije spasilo je život njezinoj kćeri
Početkom travnja Ellianna Grace se igrala u bazenu svoje bake. "Puhala je u jedan kraj cijevi i radila mjehuriće. Netko je puhnuo u cijev s druge strane i njoj je nekoliko kapljica vode otišlo direktno u grlo. Odmah je povratila i ubrzo je izgledala sasvim normalno", kaže njezina mama Lacey.

No, stvari su se za nekoliko dana zakomplicirale. Malena je dobila temperaturu koja je padala i rasla idućih nekoliko dana. U jednom trenutku mama se sjetila tragičnog slučaja od prije godinu dana kada je dječak preminuo uslijed "suhog utapanja" te odmah odvezla svoje dijete u bolnicu te mu spasila život.

"Srce joj je ubrzano kucalo, razina kisika ozbiljno pala i koža joj je postajala ljubičasta. Liječnici su posumnjali na neku infekciju. Rentgen pluća potvrdio je liječničke sumnje te je na koncu kod djevojčice dijagnosticirano "suho utapanje".

"Sjetila sam se tog dječaka... i brzo pohitala u bolnicu što je spasilo moju kćer. Da smo čekali, možda bismo je izgubili", kaže Lacey.

Takozvano "suho utapanje" događa se kada osoba udahne vodu koja završi u plućima te dolazi do grčenja mišića zaduženih za disanje. Simptomi se pojavlju tek nakon nekoliko dana, a uključuju poteškoće s disanjem, dugotrajni kašalj, povraćanje, malaksalost, povišenu temperaturu, proljev. Najučestalije je kod malene djece.

"Liječnici su mi rekli da je prava sreća što smo je doveli na vrijeme jer joj je razina kisika u krvi ozbiljno pala. Istovremeno, malena je izgledala kao da spava. Nije se činilo kao da je nešto muči", kaže Lacey.