FOTO  Na vjenčanju 25.000 uzvanika: Mladence gledali dalekozorima

Iako su vjenčanja mnogima prilika za okupiti velik broj rodbine i prijatelja, ovo je, barem kada je broj uzvanika u pitanju, vjerojatno najbrojnija svadba ikada, piše Daily Mail.

Čestitari iz cijelog svijeta došli su na ultra ortodoksno, tradicionalno židovsko vjenčanje. Mlada (19) i mladoženja (18) sudbonosno da rekli su u Jeruzalemu.

Shalomova obitelj smatra se aristokracijom među ortodoksnim židovima zbog čega je njegovo vjenčanje veliki događaj na koji su pozvan članovi zajednice iz cijelog svijeta

Shalom je najstariji i jedini muški unuk dinastije Belz Rebbe koja je na čelu jedne od najvećih hasidskih zajednica u svijetu. S obzirom da je jedini muški nasljednik, vjerojatno će jednog dana i voditi zajednicu. Shalomova obitelj smatra se aristokracijom među ortodoksnim židovima zbog čega je njegovo vjenčanje veliki događaj na koji su pozvan članovi zajednice iz cijelog svijeta.

Slavlje je trajalo do zore, a mnoge jeruzalemske ulice su zatvorene. S obzirom na broj uzvanika, ne čudi da su neki koristili dalekozor kako bi vidjeli mladence.

Tradicionalna židovska vjenčanja sastoje se od dva odvojena dijela. Zaruka koje se zovu erusi ili kiddushin i samog vjenčanja koje je poznato pod nazivom nisuin.

Na svečanosti zaruka mladoženja mladenki daje vjenčani prsten, a tijekom tog dijela mladenka ne smije razgovarati s drugim ljudima. Svi muški gosti odjeveni su u crno s tradicionalnim šeširima.