Mladi bračni par preminuo u razmaku od pet dana od iste bolesti

par, bolest, smrt
... i film "Greška u našim zvijezdama", izgubio je bitku za život. Dalton je preminuo prošle subote u 25. godini, pošto je izgubio borbu s cističnom fibrozom. Samo pet dana kasnije preminula je i Katie, koja je bolovala od iste bolesti.

Mladi bračni par iz Saint Louisa u braku je bio od 2011. godine, a zbog bolesti se nisu vidjeli od svoje godišnjice 16. srpnja. Dalton se nadao da će bar još jednom zagrliti suprugu prije smrti, no u tome nažalost nije uspio.

Katie je lani dobila nova pluća, no njeno je tijelo odbacilo novi organ.

Upoznali su se kao tinejdžeri, a već tada borili su se s cističnom fibrozom, bolešću koja remeti disanje, a prate je poremećaji rada jetre i crijeva. Par se upoznao kad je Katie Daltonu poslala poruku podrške, ponudivši mu da mu bude prijateljica u teškim trenucima koje je i sama prošla. U početku su pričali o svojim bolestima, a nakon što su se bolje upoznali zaljubili su se.

Dalton je 8. kolovoza 2009. vozio šest sati iz St. Charlesa do Dairy Queena, kako bi prvi put vidio Katie, piše Daily Mail. Unatoč upozorenjima liječnika da bi Katie mogla od Daltona dobiti bakteriju koja bi još više mogla uništiti njena pluća, njih dvoje nisu odustali od svoje veze. Shvatili su da bi radije živjeli pet godina zajedno, nego dvadeset jedno bez drugog.