Mladež HDZ BiH podržala donošenje Zakona o zaštiti obitelji s djecom HNŽ-a

Mladež HDZ-a BiH
...posjetilo Skupštinu Hercegovačko-neretvanske Županije i susrelo se sa zastupnicima HDZ BiH na čelu s Dopredsjednikom Skupštine Hercegovačko-neretvanske Županije i Predsjednikom Kluba izaslanika iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH iz HDZ-a BiH Tomislavom Martinovićem.

Mladež HDZ BiH je podržala donošenje Zakona o zaštiti obitelji s djecom u HNŽ, koji su zastupnici usvojili većinom glasova.

„Vladin cilj je jasan - pokušati zaustaviti dugogodišnji prirodni pad nataliteta, te sve intenzivnije iseljavanje mladih obitelji. Svjesni smo kako ove probleme ne možemo u potpunosti riješiti samim donošenjem i primjenom ovog zakona, ali nakon njega uslijedit će dodatne mjere koje će doprinijeti demografskoj obnovi. Zakon o zaštiti obitelji s djecom predviđa financiranje opremanja novorođenog djeteta, ali i mnogo bitnije stavke poput dječjeg doplatka, naknade za majke u radnom odnosu, te novčanu potporu za nezaposlene. Ova četiri prava Županiju će koštati nešto više od pet milijuna maraka godišnje. Međutim, mi smo spremni na ta izdvajanja, jer ovaj zakon smatramo bitnim pitanjem za mlade ljude i nove obitelji", kazao je predsjednik Vlade HNŽ prof. dr. sc. Nevenko Herceg.

Predsjednik Mikulić je rekao kako je obitelj temelj društva i istaknuo kako Mladež HDZ BiH podržava donošenje ovoga zakona koji će financijski pomoći roditeljima u podizanju djece.