Koliko parovima u prosjeku treba vremena da naprave bebu?

imena, parovi, dijete, istraživanje, beba, zdravlje, znakovi, dječja imena, sud, roditelji

Odgovor nam je dao portal ChannelMum.com, čija je ekipa ispitala čak 1,194 para da bi doznala koliko im je u prosjeku trebalo vremena da začnu dijete, a podatke su prenijeli brojni portali, među kojima i The Bump.

Pokazalo se da doista nije isto planiraju li parovi napraviti dijete ili se beba dogodi slučajno jer kada planiraju, tada se i znatno češće seksaju.

Od svih ispitanih parova čak polovica njih priznala je da su se, nakon odluke o bebi, počeli češće seksati pa smo tako došli do podatka da im je u prosjeku trebalo oko 6 mjeseci da naprave bebu. To znači da su se ukupno morali seksati 78 puta, odnosno, 13 puta mjesečno.

Naravno, to je prosjek koji ne vrijedi za svakoga jer su neki parovi, njih oko 10 posto, priznali da su se tada seksali od 15 do 20 puta mjesečno, a 5 posto njih je to radilo svakodnevno.

Međutim, pritisak da se napravi beba rijetko kada je lagan, baš kao što ni napraviti dijete nije lagan posao. Zato su mnogi parovi priznali da im tijekom tog razdoblja nije baš uvijek bilo do seksa.

Ipak, 51 posto muškaraca izjavilo da su baš uživali u pravljenju bebe i čestom odnosu, dok su žene uživale u malo manjoj mjeri. Njih 34 posto je uživalo, a 18 posto njih reklo je da im je seks tada postao zadatak, ne baš omiljen, ali su ga ipak predano odrađivali.

Izvor: index.hr