Curica se rodila dva dana nakon smrti svoje majke

Britanski liječnici su dva dana nakon što je Jayne Soliman preminula njeno srce držali prikopčano na aparate i poticali ga na rad kako bi njena nerođena beba dobila šansu za preživjeti. Danas 16-mjesečna Aya rodila se 15 tjedana prerano te je bila tek nešto veća od dlana svoga oca Mahmouda (30).

- Svaki put kad ju pogledam sjetim se njene majke. Radi neke stvari potpuno isto kao što ih je radila njena majka. Nasmije me to i kao svakom ocu, drago mi je čuti njen prvi smijeh no u isto vrijeme, sve je to stalni podsjetnik da Jayne nema - kaže Mahmoud. Jayne je upoznao u Abu Dhabiju i brzo ju zaprosio. Ona se preobratila na islam te su se vjenčali 2007. godine. Odmah su htjeli zasnovati obitelj jer je Jayne od Mahmouda bila starija 12 godina. U siječnju prošle godine dok je bila u 25 tjednu trudnoće, Jayde je pozlilo.

- Rekla je da ju boli glava te je odjednom povratila na pod. Otišao sam u kuhinju po čašu vode i začuo tup udarac - priča Mahmoud. Jayne su prevezli u bolnicu i otkrili izljev krvi u mozak. Tumor na mozgu koji nije znala da ima pritiskao joj je venu u glavi sve dok nije pukla.
- Rekli su da ništa ne mogu. Molio sam ih da ju operiraju no rekli su da je kasno i da joj je mozak umro - kaže Mahmoud. Liječnici su mu ponudili da Jayne održavaju živom na aparatima kako bi joj mogli dati steroide od kojih bi njenoj kćeri rasla pluća i povećala joj šanse za preživljavanje. Aya se rodila carskim rezom 9. siječnja, 48 sati nakon što joj je majka umrla.
- To su mi bili najsretniji i najbolnii sati u životu. Jedva sam funkcionirao, no znao sam da moram izdržati jer je Aya sad imala samo mene - kaže Mahmoud. Tri je mjeseca bdio nad inkubatorom svoje kćeri dok ju konačno nije odveo kući. Iako je tek progovorila i prohodala, Mahmoud će kćer brzo upisati na klizanje da krene stopama svoej mame koja je bila prvakinja u klizanju.

24sata.hr