Banja Luka: Prvo kolektivno vjenčanje

U Banjaluci je jučer održano prvo kolektivno vjenčanje pod nazivom "Svadba za pamćenje 2011" na kojem je brak zaključilo 15 parova, javlja Srna. Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović rekao je daje ovo jedan od najljepših događaja koji se dogodio u Banjaluci u proteklih nekoliko godina. "Obitelj je temelj svakog društva i društvo u kojem se ne njeguje ta vrijednost ima veliku šansu da propadne", ocijenio je Davidović.

On je podsjetio daje Banjaluka jedna od rijetkih lokalnih zajednica u BiH gdje je broj novorođene djece veći od broja umrlih, zbog čega ovaj događaj treba biti poruka svim mladim ljudima u RS-u da krenu putem kojim su krenuli i mladenci. Davidović je uputio čestitke mladim parovima i poželio im dug i sretan zajednički život. Podršku prvom kolektivnom vjenčanju u Banjaluci, osim Administrativne službe Grada Banjaluka, dalo je i Ministarstvo obitelji, mladih i sporta RS-a, a glavni medijski pokrovitelj bio je dnevni list Fokus.

Mladencima su uručeni pokloni, a tijekom svadbe je organizirano i natjecanje za najveseliju mladu i najzgodnijeg mladoženju, a pobjednici su postali vlasnici automobila.

Sljedeće kolektivno vjenčanje u Banjaluci bit će održano u svibnju 2012. godine. (VL)