Angela Petrović: Donirala sam novac Dompesu onako iz srca

Dompes , donacije, Angela Petrović, Dompes , donatorska večer, Dompes , Dompes , Dompes , fra Iko Skoko

...godine gradnju doma za 150 siromašnih studenata iz brojnih obitelji. U sklopu toga objekta bit će i pučka kuhinja.

Jedan od donatora je i Angela Petrović koja je svoje sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji opisala kao djelo ravno iz srca.
„Moje mišljenje o Dompesu kao projektu i ljudima vezanim za projekt izrazila sam tako što sam otvorila trajni nalog i kroz 10 mjeseci uplaćivat ću po 100 KM i tako darovati 1000 KM i sudjelovati u projektu Dompesa."

Humanitarna utakmica za Dompes odigrana je 20.travnja ove godine u Mostaru koja je okupila mnoštvo ljudi.

„Ovakvih "stvari" nema puno te samim tim ne mogu sudjelovati u puno njih. Da ima, rado bih sudjelovala u svakoj. Ne dajem novac prosjacima na ulici jer mislim da se te ljude koristi - svi znamo kako ih kombiji pokupe na kraju dana i kako taj novac završava kod "robovlasnika". Ipak se ne osjećam dobro kad prođem pored ispružene ruke i uvijek to nadoknadim tamo gdje znam da je potrebno."

Također, gospođa Petrović polaže velike nade u ovaj projekt i vjeruje da će prostor Dompesa biti korišten na društveno angažiran način.

„Očekujem da će studenti kad završe i postanu uspješni također pomagati u sličnim projektima i na taj način stvoriti nešto slično ovim organizacijama. Dobio sam - dajem. To je mreža i onaj koji je primio od jedne osobe daje drugoj osobi. Što bi se reklo neka ne zna lijeva ruka što ti čini desnica. Puno puta u životu i ne primijetimo da nam je netko učinio nešto dobro i bitno za naše živote. Sve ovo sam davno dobila tek sam počela vraćati."

Ovakav duh i entuzijazam su uvijek dobrodošli, te se svi nadamo kako ćemo dosta toga dobiti, no i darovati.

Dora Bilan