Ajdin Kulenović i Denis Huseinbegović ambasadori 4. Dječijeg sajma

dječiji sajam
Ove godine Sajam naglašava ulogu očeva te kao ambasadore predstavlja dva mlada roditelja, poznata lica TV Pink BH Ajdina Kulenovića i Denisa Huseinbegovića, koji će se družiti sa posjetiteljima od 27. do 29. oktobra u Skenderiji, u dvorani Mirza Delibašić.

Ajdin i Denis, očevi djevojčica Kayre i Hane, simobiziraju mlade ljude kojima je uloga očeva primarna, te koji su unatoč uspješnim karijerama posvećeni porodici i porodičnim obavezama. Obojica ističu kako su u roditeljstvu ravnopravni sa suprugama, kako su u dogoju od početka zajedno, te koliko je odnos sa kćerkama sve intenzivniji kako one rastu. S obzirom da su kolege i prijatelji Ajdin i Denis se ne ustručavaju u svojim svakodnevnim razgovorima i susretima razmijeniti i savjet iz sfere očinstva.

Dječiji sajam kao najveća zabava za mališane i najveći sajam u zatvorenom u BiH i na ovaj način pokazuje svoju društveno odgovornu ulogu, naglašavajući porodicu kao jezgro društva, u kojoj svoje značajne uloge imaju i očevi i majke i djeca.

I ove godine organizatori Dječijeg sajma pripremaju trodnevni praznik za djecu, uz festivalski program sa učeščem oko 1300 mališana, brojnim radionicama, igraonicama, programima i sadržajima za roditelje i djecu, s naglaskom na programe posvećene trudnicama i onima koji tek namjeravaju formirati porodicu. Mnogobrojni partneri na interkativan način, uz zabavu i druženje, predstaviće svoje najnovije proizvode i usluge namijenjene prodici i to po jedinstvenim sajamskimm cijenama. Posjetitelje sajma očekuje mnogo zabave, plesa, druženja sa maskotama, poklona, iznenađenja i to ponovno uz slobodan ulaz.

4. Dječiji sajam biće otvoren u petak u 14:00 inkluzivnom modnom revijom. Sajam se zatvara u nedjelju u 17:00.