5 (ne)ugodnih istina koje morate znati prije nego nabavite psa

1. Upoznati će vas s novim mirisima i okusima

Kada govorimo o okusima i finoj papici, ukus vašeg psa i vas se značajno razlikuju, a to će vam vaš ljubimac vrlo brzo dokazati. Psići su prave, male 'kante za smeće' pa budite spremni da će vaš čisti, maleni ljepotan zgrabi pljesnivu koru kruha, trulu koru od banane ili pak nešto puno gore.
Isto vrijedi i za mirise pa se nemojte iznenaditi ako se vaše meko klupko uvalja u nešto što je davno napustilo ovaj svijet.

2. Upoznati će vas s novim osjećajima 

Iako su psi vrlo pozitivni te šire neizmjernu ljubav koju jednostavno morate uzvratiti, ova slatka stvorenja u vama će izazvati još neke, ne tako pozitivne osjećaje.

Trenutak kada ugledate izgrižene cipele, prolivenu šalicu kave, raskomadane novine ili onu istu trulu koru od banane na vašem tepihu u vama će otvoriti čitavu paletu osjećaja za koje niste niti znali da postoje.

3. Provesti će vas kroz neistražena područja

Ugodna šetnja sa svojim ljubimcem doista je opuštajuća, no morate znati kako takve šetnje mogu imati vrlo neugodne završetke.

Trenutak kada svom ljubimcu bacate lopticu, a on u milisekundi nanjuši trag i odjuri u suprotnom smjeru, a vi panično skačete preko žbunja i ograda i krenete u neistraženom pravcu, je onaj kada ćete shvatiti kako nije sve med i mlijeko.

4. Obogatiti će vaš vokabular

Ta slatka bića u vama izazivaju moćne pozitivne osjeća koji vas jednostavno tjeraju da počnete koristiti neke nove, sladunjave i tepajuće riječi.

No, budite svjesni kako, osim tepanja, u vašem rječniku će se naći i one koje zvuče poput kratkih, ljutih, piskutavih prijetnji koje razumijete samo vi i vaš nestaško.

5. Odvest će vas u duge šetnje i organizirati vam dan

Psići imaju dnevne potrebe koje, osim istrčavanja, uključuju i obavljanje velike i male nužde. Mislite li kako vi odlučujete kada je vrijeme za šetnju, varate se.

Nemojte se iznenaditi kada vašeg psića 'stisne' u tri sata ujutro i vi ga jednostavno morate poslušati, u protivnome ćete morati krenuti u jutarnje čišćenje stana.

Isto tako, psi su robovi navika te ako vaša jutarnja šetnja tijekom radnog dana kreće u 6 ili 7 sati ujutro budite svjesni kako će vas vaš ljubimac i vikendom veselo buditi u isto vrijeme.

zadovoljna.hr