Nutella dobiva konkurenciju

nutella

Kako piše Reuters pozivajući se na dva neimenovana izvora, konkurent je još jedan poznati talijanski brend - proizvođač tjestenine Barilla. Barilla, najpoznatija po svojoj tjestenini te umacima, već se probila na tržište slastica, i to sa svojim keksima od kojih se jedna vrsta zove Pan di Stelle i upravo će njihov okus imati Barillin namaz.

Naime, Barilla namjerava proizvesti namaz Crema Pan di Stelle koji će zapravo biti tekućem obliku gore navedenih keksića s dodatkom kakaa, čokoladom i lješnjacima. U većim talijanskim supermarketima trebao bi se naći već iduće godine, dodaje Reuters.

Kako Barilla planira svrgnuti Nutellu s trona? Receptom koji ne sadrži palmino ulje, najkontroverziji sastojak Nutelle koji se smatra glavnim razlogom za masovno uništenje šuma u jugoistočnoj Aziji. Upravo ta upotreba palmina ulja najviše šteti Nutelli. Potrošači brinu za okoliš i zdravlje ljudi, a Ferrero je na njihovu brigu odgovorio reklamnom kampanjom u kojoj tvrde kako koriste samo ulje iz održivog razvoja.

Izvori bliski Barilli tvrde da će novi namaz sadržavati suncokretovo ulje, najbolje talijanske lješnjake i kakao te 10 posto manje šećera od Nutelle. Nutella će proizvesti kekse i konkurirati Barilli?

U Barilli su do ideje o proizvodnji namaza došli nakon što su procurile informacije o tome da Nutella ulazi na tržište punjenih keksa. Naime, Ferrero planira proizvesti kekse punjene Nutellom koji će biti izravna konkurencija Barillinim Baiocchi keksima punjenima čokoladom, piše Index.hr.