Novi Pazar: Istjerivanje đavla osigurava policija

đavo, novi pazar, sandžak, Srbija, ustanak
Dva policijska automobila osiguravali su noćas kuću Ese Vrujčanina u Sandžačkoj ulici u novopazarskom naselju Hadžet, koju navodno već četvrtu noć pohodi đavo, prenose srbijanski mediji.

Policija je tu da bi onemogućila okupljanje većeg broja građana, od kojih neki, uvjereni u ovu pojavu, klanjaju ne bi li molitvama pomogli obitelji Vrujčanin da se oslobodi ove neželjene pojave, dok je veliki broj i onih koji dolaze iz puke radoznalosti.

Nitko od obitelji Vrujčanin nije bio noćas raspoložen za bilo kakve izjave. Oni su okupljene sugrađane molili da se ne zadržavaju pred njihovom kućom, obrazlažući to tvrdnjom da je njihova obitelj u "velikom problemu".

Dobro obaviješteni tvrde da se u kući Vrujčanina nalaze imami koji čitaju prigodne ajete iz svete knjige Kurana i da među njima ima onih koji su došli iz Bosne i Hercegovine i pokušavaju da obitelji Vrujčanin vrate mir.

Sandžačka ulica je ove devete ramazanske noći prilično prometna, jer mnogima je dovoljno da njome samo prođu pored kuće Vrujčanina na čijem krovu, kako se tvrdi, đavo najviše obitava.

Oni koji tvrde da ga kažu da je visok dva do tri metra, obučen je u bijelo i lice mu je nevidljivo.

Priča se i da je đavo navodno "ušao u obračun" sa Vrujčaninom i da mu je tom prilikom poderao košulju