Novi hit na internetu: Pijanom vozaču policija rekla da ima pravo na jedan poziv...

dreger
Najsmiješniju situaciju priredio je jedan Banjalučanin koji je mrtav pijan dovezen u postaju.

Jedan poziv, na koji imaju pravo svi koji budu zadržani na triježnjenu, on je iskoristio da naruči roštilj.

Naime, njega je policijska patrola jedno jutro pronašla u parkiranom autu dok je drijemao. Kada su prišli da vide da li je sve u redu sa čovjekom koji je unutra, odmah se vidjelo da je pijan i da nema nikave šanse da može da vozi. Patrola ga je tada odvezla u policijsku postaju na otriježnjenje.

Ono što je uslijedilo je sve, koji su bili tog dana u smjeni, nasmijalo do suza. U jednom mometnu mu je rečeno da ima pravo da telefonira. Dok su službenici mislili da će pozvati nekog od obitelji, što privedeni najčešće i rade, on je okrenuo broj jedne poznate banjalučke roštiljnice i naručio sedam porcija ćevapa. Tada se mrtvo hladno vratio u prostoriju za otrežnjenje. Roštilj nije bio samo za njega, već za sve koji su bili sa njim; čak je ponudio i policajce, piše Euroblic.

Po podacima policije, vozači u Republici Srpske koji su uhvaćeni da su vozili sa više od jednog promila alkohola u krvi uglavnom budu manji „od makovog zrna" kada budu dovedeni u policijsku postaju, te sate predviđene za otreženjenje provedu spavajući. Ipak, uvijek ima izuzetaka.

Na primjer, bijeljinski CJB tijekom 2016. godine imao je poprilično posla sa damama koje su vozile pod utjecajem alkohola. Tako je jedna „napuhala" čak 2,20 promila alkohola. Možda to i ne bi bilo tako nesvakidašnje da ta ista žena nije bila čak četiri puta uhićena 2015. godine zbog vožnje u pijanom stanju.

Ovaj podatak nevjerojatniji je i zbog toga što bijeljinska policija, bar do sada, nije imala ovakvu evidenciju među privedenim muškarcima.

- Od početka 2016. godine zbog vožnje u alkoholisanom stanju su sanksionisane 74 žene, od toga njih 16 je imalo više od jednog promila - rekla je glasnogovornica CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Sudeći po policijskih evidencijama, žene mnogo rijeđe piju i voze, ali kad se dohvate čašiće neke jednostavno nemaju granicu. Tako je jedna patrola svjedočila kako je žena, nakon što je zaustavljena i zamoljena da izađe iz auta, jednostavno pala pred njima jer nije mogla da stoji na nogama od pijanstva.

Neke dame koje su popile koju čašicu više služe se i tipičnim „ženskim metodama" kada ih zaustavi policija. Prije nego što uopće budu alkotestirane prvo se trude maksimalno da komuniciraju sa policajcima i šarmiraju ih.

Po iskustvima policijskih patrola na terenu, dame često pokušavaju da privole službenike da im „pogledaju kroz prste". Obično počinju da im dijele komplimente, ali i da ih zovu na piće ili čak zamole da ih patrola odveze kući jer su one „malo popile". Ima i onih koje će raskopčati koje dugme na košulji ili malo podići suknjicu.

Međutim, najviše je onih pijanih vozača koji jednostavno prespavaju nekoliko sati, a onda u izgužvanoj odeći, neki pokunjeni i osramoćeni, napuste policijsku postaju.

"Prevario" policajce

Jedan Banjalučanin, koga je policija zautavila jer je po noći vozio bez svjetala i pijan, "prevario" je patrolu koja mu je oduzela ključeve i rekla da ide kući dok se ne otrijezni.

Ključeve od auta su odnjeli u policijsku postaju, ali on im je doskočio tako što je pozvao taksi, otišao kući, uzeo rezervne ključeve i vratio se po automobil parkiran pored puta.

Po oduzete originalne ključeve otišao je nekoliko dana kasnije.