Nova TV je službeno potvrdila da će prenositi utakmice hrvatske reprezentacije

hrvati slave
"Nova TV prenosit će utakmice kvalifikacija za UEFA Europsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo 2022., utakmice UEFA Europskog prvenstva 2020., kao i UEFA Ligu nacija.
Nova TV ima najgledaniji program u zemlji, a on će odsad biti i još bogatiji. Naši će gledatelji imati priliku uživati u svim utakmicama Vatrenih u naredne četiri godine, a tim naše sportske redakcije omogućit će im jedinstven, dinamičan i atraktivan sadržaj", priopćila je u utorak ta televizijska kuća.

Prava na utakmice hrvatske reprezentacije inicijalno je imao Sportklub, no budući da je riječ o istom vlasniku, utakmice su prebačene u program Nove TV koja se u Hrvatskoj može gledati preko antene, odnosno nije potrebno imati pretplatu na program nekog od kabelskih operatera.

Nova će prenositi i prijateljske utakmice koje se igraju pod nadležnosti UEFA-e kao što je ona 6. rujna koju Hrvatska u Algarveu igra protiv Portugala. Tri dana kasnije na rasporedu je susret 1. kola Lige nacija u Elcheu protiv Španjolske.

HTV je najavio da je otkupio prava za prijenos utakmica SP-a 2022. godine.