Nogometne pobjede u Hrvatskoj plaćale se i seksom

Nogometne pobjede u Hrvatskoj plaćale se i seksom
zvor ove informacije je bivši djelatnik jednog karlovačkog hotela. Susreti su se događali prije dvije, tri godine uglavnom u popodnevnim satima u vrijeme dnevnih odmora, manje tijekom noćenja, piše Jutarnji.hr.

Dame su zabranjene

Prema riječima bivšeg zaposlenika hotela, termine za smještaj sudaca bi telefonskim putem dogovarao tadašnji tajnik u klubu Neven Šprajcer, trenutno pritvorenik kojega USKOK tereti da je s bivšim sucem Željkom Širićem dogovorio za 25 tisuća eura po sezoni naklonjeno suđenje koje je NK Karlovac uvelo u Prvu ligu, a potom i po 15 tisuća eura za pošteno suđenje u prvoligaškom društvu. Šprajcer je pristao na punu suradnju s istražiteljima.

- Gospođe bi dolazile iz Rijeke i Zagreba i onda bi bile upućivane u sobe u kojima su odsjedali nogometni suci. Ja ne znam što se događalo u sobama, mogu samo pretpostaviti - kaže izvor.

Dodaje da s takvim aranžmanom hotel nije imao nikakve veze, ne može tvrditi da je dame dogovarao netko iz NK Karlovca, ali je činjenica da su one tamo dolazile uvijek u vrijeme kada bi se suci odmarali. Klub sucima nije bio obvezan osiguravati hotelski smještaj za dnevno odmaranje.

Vlasnik hotela potvrdio je da je imao ugovor o suradnji s NK Karlovcem na način da je na stadionu bila reklama za njegov hotel, a zauzvrat je on za potrebe kluba izdavao sobe.

- Čini mi se da je ugovor bio na godinu dana. Tu je bilo sve čisto. Iz kluba su bili tražili novac, ali smo rekli da ne možemo, ali da možemo na ovaj način kompenzirati, i to je bilo to. Uglavnom su tu odsjedali suci i delegati, ali samo onda kada tu ne bi bili i igrači. Nekada su bili na dnevnom odmoru, a nekada, kada bi došli iz daljega, bi i noćili - kaže vlasnik dodajući da kod njega nisu ostajali na večerama, već bi išli drugdje jesti.

Lak dogovor

Na pitanje ima li saznanja o tome da su sucima dolazile noćne dame odgovorio je negativno. - Nisu 100 posto dolazile dame. Mi to branimo, kod nas se ne može ući za tako nešto, jedino može ako plati i spava, ali da tako dolazi, ni slučajno. Kod nas nikada nije bila niti jedna dama, to garantiram, to je zabranjeno našima na recepciji. To da netko kaže da će mu doći dama na nekoliko sati, ma ni slučajno - uvjeravao je vlasnik novinare.

Ipak, telefonski razgovor s recepcijom hotela uvjerio ih je da je vrlo lako dogovoriti dolazak prostitutke na dnevni odmor, da je diskrecija zajamčena, ali i da je u njegovom hotelu to uhodana praksa.