Njemačko selo poziva mlade bračne parove s djecom da dosele

Njemačko selo poziva mlade bračne parove s djecom da dosele
...mogla biti ugrožena zbog sve starijeg stanovništva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog sve starije populacije mnoga manja mjesta u Njemačkoj, među kojima je i selo Ottenstein na sjeveru Njemačke, došla su u situaciju da zatvore škole jer nemaju dovoljno učenika.

Čelnici ovog njemačkog sela stoga pozivaju mlade bračne parove sa djecom da se nasele u ovo mjesto gdje će imati lagodan i miran život.

Kako piše Financial Times, njemačke vlasti posljednjih desetljeća intenzivno rade na privlačenju mladih obitelji iz drugih zemalja kako bi riješili sve izraženiji problem starenja.

Prema posljednjim podacima Ujedinjenih naroda (UN), broj stanovnika u zemlji do 2050. godine bit će smanjen na 74,5 milijuna.

Postotak Nijemaca do 15 godina mogao bi pasti na 13 posto, što bi bilo među najmanjim brojem mladih u jednoj zemlji u svijetu.

Broj osoba u Njemačkoj iznad 60 godina, prema procjenama, mogao bi porasti sa 27 na 39 posto.

"Demografske promjene su jedan od najvećih izazova Njemačke", rekao je ranije ove godine Wolfgang Schäuble, ministar financija.
Njemačke vlasti smatraju kako bi prihvaćanjem mladih bračnih parova sa djecom mogli bar donekle riješiti problem u vezi sa sve starijim stanovništvom.