Niste fotogenični? Ovi trikovi će vas učiniti božanstvenima

foto
...koristiti malene trikove. Naučite ih i vi!

Ne fotografirajte se ispod linije brade

'Na fotografijama uslikanim u ravnini lica ili malo iznad, ljudi bolje izgledaju. Podignete li malo fotoaparat izbjeći ćete da vam brada izgleda duplo veća', savjetuje fotografkinja Kim Stenton. Do izražaja će doći oči. Upravo zbog toga fotografi se često na vjenčanjima penju na stolice dok fotografiraju. Uglavnom, aparat bi trebao biti malo iznad vas ili barem u ravnini očiju jer ćete tako izgledati mršavije.

Pripazite na trbuh

Ne udišite duboko kako biste uvukli trbuh jer je to pogrešno. Ramena će vam na fotografiji izgledati povijeno. Umjesto da duboko udahnete, potrebno je izdahnuti tijekom fotografiranja. Udahnite duboko dok fotograf uzima aparat, ispravite ramena i podignite grudi te izdahnite polako i nasmiješite se dok vas fotografira.

Glava naprijed

Izbacite glavu malo prema aparatu. Ukoliko vam se to ne sviđa, ispravite ramena i malo zakrenite glavu točno toliko da osjetite zatezanje u ključnoj kosti. Rezultat će biti isti.

Izbjegnite treptanje

Gledajte u pod dok pozirate, a kada fotograf kaže 'ptičica', podignite oči i pogledajte u aparat. Na ovaj način ćete izgledati svježe i izbjeći ćete treptanje. Nosite li leće ili imate suhe oči zbog alergije, koristite kapi za oči.

Izgledajte mršavije pomoću šminke

Profesionalna šminkerica Marissa Rudolph savjetuje da nanesete malo pudera odmah ispod jagodične kosti kako biste istaknuli jagodice te ispod vilice ukoliko ne želite da vam brada izgleda veća nego što jest. Celulit na nogama prikrijte kremom za samotamnjenje.

Smiješite se

Fotograf Peter Hurley tvrdi kako će vam kombinacija smješkanja i blagog škiljenja dati zanosan izgled. Na taj način se smanjuje razmak između zjenica i donjih kapaka što doprinosi tome da ćete izgledati samopouzdanije.

Protresite kosu

Tijekom dana frizura vam je najvjerojatnije opustila. Na fotografijama takva kosa izgleda još opuštenije. Protresite kosu prije fotografiranja jer će tako dobiti volumen.

Istaknite dobro, a sakrijte loše

Imate li kratak torzo, nemojte ruke držati na struku, nego na bokovima ili niže. Ako imate punije noge, prekrižite ih nebitno sjedite li ili stojite. Možete i jednu nogu malo izbaciti naprijed. Ne nosite tamnu odjeću kako biste prikrili ono što ne volite na sebi. Odjenite ono što vam dobro stoji i u čemu se najbolje osjećate.

Izvor: shine.yahoo.com