Nije mu lako: Mora ženi na detektor laži svaki put kada izađe iz kuće

nevjera, sindrom, detektor laži
Nekoliko puta dnevno mu provjerava mobitel, e-mail i bankovno stanje.

Steve ne smije ni gledati televiziju da mu se ne bi svidjela neka druga žena, prenosi "24sata.hr".

Debbie je najljubomornija žena na svijetu, ali nije kriva. Dijagnosticiran joj je rijedak poremećaj nazvan sindrom 'Otelo' zbog kojega je uvjerena da je partner vara iako nema dokaza za to, piše Daily Mail.

- Drago mi je da konačno znam što mi je, ali dalek put je ispred mene. Čak i kad Steve ode kupiti mlijeko na 15 minuta, mora se podvrgnuti testu. Zabrinem se da zavodi prodavačicu i jednostavno moram znati istinu - rekla je i dodala:

- Mislim da je prezgodan, ali to nije bitno. Bitno je mogu li mu vjerovati da ne gleda druge žene ili ne. Ne želim ni da pomisli da je neka druga zgodna. Ako si u vezi i voliš partnera, ne trebaš ni gledati okolo - objasnila je.

Par se upoznao 2011. godine na Facebooku preko zajedničkog prijatelja. Debbi je deset godina živjela u SAD-u i vratila se nakon što je prekinula s dečkom. Bila je toliko očajna da se zarekla da će ostati sama. Stručnjaci vjeruju kako je ta trauma izazvala sindrom 'Otelo'.

- Steve mi je ukrao srce - rekla je.

Neko vrijeme su se dopisivali preko Facebooka, a zatim su se našli u Londonu. Nakon što su počeli živjeti skupa saznala je da se na početku veze viđao s drugom djevojkom. Oprostila mu je jer joj je objasnio da nije vjerovao da će njihova veza zaživjeti zbog udaljenosti.

Debbi, koja ima i bipolarni poremećaj i tjelesnu dismorfiju, ugradila mu je i zaštitu za djecu na laptop kako ne bi gledao 'krive' fotografije.

- Jednu večer na televiziji se pojavila reklama za ženske žilete. Uhvatila me panika! Mislila sam da Steve gleda manekenku. Jedino što mi je palo na pamet je da mu zabranim da gleda bilo što s djevojkama - rekla je.

Ne smije gledati ni 'Najslabiju kariku' jer se boji da mu se ne svidi voditeljica. Međutim, Debbi ga je ulovila da 'škica' iz druge sobe. Izbila je svađa.

Sindrom 'Otelo' dijagnosticiran joj je tek u rujnu. Dobila je lijekove protiv tjeskobe. Stanje se toliko pogoršalo da nije izašla iz kuće šest mjeseci. Steve ju je zaprosio početkom godine, a ona je toliko nestrpljiva da je već uzela njegovo prezime.

- Vjerujem da je krivo društvo krivo za to. Žene danas moraju biti plave, mršave s velikim grudima. Sretna sam što je Steve pun razumijevanja. Ponekad poludim i bacam stvari po kući - rekla je.

Steve je priznao da je život s njom ponekad težak, ali vrijedi.

- Ponekad od nervoze rezultati budu loši jer mi jako kuca srce pa mi Debbie ne vjeruje. Mogu joj samo reći da sam vjeran i moliti Boga da mi vjeruje - požalio se nezaposleni Steve.

Sindrom 'Otelo' dobio je ime po Shakespeareovoj drami u kojoj ljubomorni Otelo ubije suprugu Desdemonu sumnjajući da je nevjerna.