Nevjerovatno što je šef uradio za 6.400 svojih radnika

li-jinyuan

Kineski milijarder Li Jinyuan, predsjednik kompanije Tiens Group, poveo je 6.400 radnika svoje kompanije na godišnji odmor, te im platio sve troškove, na što je potrošio oko 33 milijuna eura.

Darežljivi direktor Li Jinyuan rezervirao je 140 hotela u Parizu za više od polovice svojih radnika na četiri noći. Svojim je uposlenicima platio smještaj, turističke vodiče, ulaznice u Louvre i Eiffelov toranj. Rezervirao je i putovanje vlakom za sve iz Pariza na Azurnu obalu. 4.760 radnika noćit će u hotelima s četiri i pet zvjezdica u Monacu i Cannesu.

Na odmor je poveo 5.400 radnika iz Kine, a ostali su s drugih lokacija širom svijeta. Na ovakav čin ponukala ga je 20-godišnjica partnerstva Tiensa s Francuskom. Radnici su u najvećem ljudskom lancu na svijetu ispisali riječi "Tiensov san je u Nici na Azurnoj obali".

Tiens radi u brojnim sektorima uključujući turizam, e-prodaju, zdravstveni menadžment i biotehnologiju. Jinyuan, koji se nalazi na Forbesovoj listi najbogatijih u Kini, osnovao je kompaniju 1995. Skupocjena gesta primjer je rastuće ekonomske sile Kine, a Jinyuanov dar je veliki bonus i francuskoj ekonomiji.