Neodoljivo zarazno – Serije koje ne smijete propustiti

Na ove serije svakako nije šteta potrošiti svoje slobodno vrijeme. Jedini problem koji možda budete imali jeste kako ih prestati gledati.

1. Na prvo mjesto mi smo izdvojili seriju koja će vam srušiti sve stereotipe koje ste možda imali vezano za profesore  nastavnike. Breaking Bad ili kako je kod nas prevedena kao Na putu prema dolje ili Kad tata poludi, u kojoj glavnu ulogu profesora kemije koji nakon što mu je dijanosticiran rak pluća, odlučuje da promijeni svoj život i ulazi svijet kriminala, igra Bryan Cranston, kojeg pamtimo najbolje iz genijalne humoristične serije Malkom u sredini.  Veoma kompleksna priča zadovoljiće sve ljubitelje drame, krimi priča, psihologije, trilera. Sljedeća sezona nam dolazi u srpnju mjesecu, pa se priključite milionima drugih koji nestrpljivo očekuju sljedeće avanture Voltera Vajta.

2. Izgubljeni ili u originalu Lost serija je koja je nevjerovatna. Ako mislite da je to samo priča o preživjelima avionske nesreće koji se bore za opstanak na nekom dalekom otoku, prevarićete se. To je i avantura i misterija i naučna fantastika, drama itd. Ovu listu bi mogli nastavljati u beskraj budući da je riječ o zaista kompleksnoj radnji koja prati živote velikog broja likova. Nevjerovatne osobne sudbine isprepletene su zajedno na otoku koje je skriva mnoge tajne.

3. Nedavno završena 2. sezona serije Walking Dead, koja se kod nas emitirala na Fox Crime kanalu, ostavila nam je niz nedoumica. Neizvjesnost raste. Da li će sada vidno oslabljena grupa preživjeti nove avanture u svijetu koji je u totalnom kaosu, u svijetu kome sada vladaju mrtvi. Naravno riječ je o seriji koja je namijenjena onima koji uživaju u hororima i kojima malo straha ne škodi.

4. Travanj na HBO kanalu nestrpljivo očekuju mnogi. Iako je zima napustila naše krajeve u seriji Games of Trones, ili Igra prestola zima tek dolazi a sa njom I mnoge nedaće za junake ove fantastične epske priče. Svi oni koji vole Gospodara prstenova  i žanr epske fantasktike ovu seriju ne smiju propustiti.

5.  Na kraju ostalo nam je da vam preporučimo i jednu humorističnu seriju koja obara sve pragove gledanosti. U pitanju je serija How I Met Your Mother ili Kako sam upoznao vašu majku. Serija prati nekolicinu junaka I rađena je po modelu nikada prevaziđenog serijala Prijatelji. Serijal traje još od 2005. godine, i još od same premijere  glavni junak pokušava da ispriča priču svojoj djeci I da im da odgovor na pitanje kako je uponao njihovu majku. Nakon već sedam sezona ove serije niti djeca niti gledatelji nisu saznali ko im je majka. Ono što smo umjesto toga dobili jestu sati i sati zabave i iskrenog smijeha.

Bilo koju od serija da izaberete sa ove liste budite sigurni da nećete napraviti grešku. Ova lista napravljena je po oscjenama i mišljenjima korisnika sa najveće baze filmskih podataka IMBD, kao i jednog domaćeg sajta na kojem možete otkriti i druge hvale vrijedne TV serije i koji vam toplo preporučujemo.  Stoga, napravite brdo kokica, udobno se smjestite jer mi počinjemo.