Neobičan ulov u Dravi: Za udicu mu se uhvatila zubata piranja

Neobična i pomalo zastrašujuća riba ulovila se za udicu Tihomira Everle (45) iz Petrijevaca nedaleko od Osijeka i nemalo ga iznenadila.

- Prvo sam uhvatio šarana. Zatim je nastalo zatišje i odjedanput je, sa svih pet udica, nestao mamac. Voda se na tren zamreškala, a nešto se zakačilo na udicu. Izvukao sam ribu na površinu. Bila je to piranja - ispričao  je Everle za 24sata. Uvjeren je da rijeka skriva još ovakvih neobičnih primjeraka.

Mesožderka oštrih zuba inače živi u južnoameričkim vodama i prava je zagonetka kako je dospjela u Dravu gdje se u utorak upecala na ribičevu udicu.

Dario Tomić, državni inspektor, misli da je ribu netko iz akvarija bacio u Dravu.

- Prvo što mi pada na pamet jest da je u ovim vodama opstala isključivo zbog trenutačnih visokih temperatura. Malo me zbunjuje da se piranja, koja je mesožderka, navukla na kukuruz -  kazao je državni inspektor.

Ribu su na fotografiji prepoznali i stručnjaci zagrebačkog Zoološkog vrta. Slažu se da su visoke temperature pomogle njezinu preživljavanju, ali prezimiti u u Dravi ne bi mogla, tvrde i umiruju kupače da straha nema jer  "piranja, kao i svaki grabežljivac, napada plijen koji može brzo i lako svladati".

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr