Nekoliko savjeta za preživljavanje u studentskom domu | Hercegovina.Info

Nekoliko savjeta za preživljavanje u studentskom domu

Nekoliko savjeta za preživljavanje u studentskom domu
Ipak, u studentskom domu mnogo je manje privatnosti, velik je protok ljudi, manje vlastitog prostora za učenje i naravno, manje higijene. Stoga evo nekoliko savjeta za lakše preživljavanje života u studentskom domu.

ČINJENICA: Tuševi su... hm, pomalo odurni.

ŠTO NAPRAVITI? Dakako, ne savjetujemo izbjegavanje tuširanja ili tuširanje od vikenda do vikenda, kada odeš roditeljima u posjet. Bože sačuvaj! Ali, kako bi se smanjila mogućnost zarazom određenim gljivicama i sličnim, svakako si nabavi lagane natikače u kojima ćeš se tuširati. Također, za vrijeme tuširanja nemoj se naslanjati na zidove tuš kabine. Svakako je dobro sa sobom povesti prijatelja ili prijateljicu koja će ti držati 'stražu'.

ČINJENICA: Cimer je osoba koju prvi puta vidiš u životu.

ŠTO NAPRAVITI? Ponašaj se prema staroj krilatici: čist račun, duga ljubav. Najbolje je odmah postaviti granice i pravila. Ako previše toga dopustiš drugoj strani soba bi vam se uskoro mogla pretvoriti na svratište u koje će zalaziti najrazličitije nepoznate face u bilo koje doba dana ili noći.

ČINJENICA: U sobi je teško učiti.

ŠTO NAPRAVITI? Jedino ako imaš sreću pa da ti cimer nikada nije u sobi, što se zapravo teško nađe. Dakle, svakako se počni navikavati na posebne prostorije za učenje koje postoje u sklopu nekih domova, ali i na rad u knjižnici.

ČINJENICA: Nema mame da pere za tobom.

ŠTO NAPRAVITI? Svakako se navikni sam/a brinuti za svoje prljavo rublje. Razmisli o kupnji plastične posude i praška pomoću kojih ćeš na ruke oprati nešto što ti doista treba. Također, osiguraj kutak u kojeg ćeš stavljati prljavo rublje do susreta s perilicom. Potrudi se da ga ne ostavljaš svuda po sobi. S vremena na vrijeme dobro je prebrisati prašinu s onih par polica u sobi.

ČINJENICA: Jastuci, deke, posteljina... rabljeno do svih granica.

ŠTO NAPRAVITI? Ako nisi previše osjetljiv/a onda će i ono što dobiješ u domu biti sasvim OK, no ako si ipak pedantnija dušica svakako razmisli o donošenju vlastitog jastuka, pokrivača i posteljine od kuće. Također, uvijek je dobro imati i rezrevnu posteljinu jer se nikad ne zna što se može proliti po krevetu.

ČINJENICA: Nema nikog da te nadgleda

ŠTO NAPRAVITI? Ovo je mnogima veliki plus kada odlaze studirati u drugi grad i zato se često ponašaju kao psi pušteni s lanca - tulumare, opijaju se i što sve ne. Ipak, nerijetko se dogodi da se upravo zbog ovoga zapusti prava svrha dolaska u novi grad, a to je, ne zaboravimo - studiranje. Stoga je samokontrola nešto na čemu zasigurno trebaš poraditi ukoliko želiš faks i završiti.

izvor: mojfaks.com