Ne biste se bunili da vam kasni let u ovim zračnim lukama: Džakuzi, spa centri, umjetnička djela...

zračna luka
zračna luka

Na današnjoj listi su zračne luke koji putnicima nude zanimljive sadržaje, pa čekanje leta ili kašnjenje zrakoplova može biti veoma zabavno.

Zračna luka Minhen

Studeni i prosinac su idealno vrijeme za posjetu ovoj zračnoj luci, jer se tada na njemu održavaju posebni novogodišnji i božićni marketi. Cijela zračna luka je tada blagdanski dekoriran i prepun zanimljivih događaja, među kojima se izdvaja veliko klizalište. A čak i da ne dođete u ovo vrijeme, zračna luka ima vlastitu pivaru koja radi tijekom cijele godine.

Međunarodna zračna luka Dubai

Koncept je sličan nekom hotelu s pet zvjezdica, jer je sadržaj takav da vas lako može razmaziti. Tu su džakuzi, sauna, bazen i nekoliko spa centara. A možete i samo iskoristiti besplatni tuš da biste se osvježili između letova.

Međunarodna zračna luka Hamad

Dizajn zračne luke inspiriran je vodom jer smatraju da protok putnika kroz njega treba biti brz i efikasan poput rijeke. Inspiracija je došla od valova i brodova i ima raznih simbola u obliku kapljice vode. Putnicima su dostupni bazen i kada za hidroterapiju.

Zračna luka Čangi

Ovdje se zaista možete zadržati duže nego što ste planirali, ali to je samo zato što je zabava na svakom koraku. Ne samo da sadrži nekoliko prelijepih vrtova za šetnju, već ima i dva kina. A tu je i najveći svjetski tobogan na jednoj zračnoj luci.

Zračna luka Helsinki

Prolazak kroz terminale zračne luke u Helsinkiju najviše liči posjeti nekom prelijepom muzeju, jer se u njemu nalaze razne galerije prepune umjetničkih djela. Zračna luka je uvela tu praksu 2015. godine i otad konstantno ima neke izložbe, s fokusom na domaća djela i ona koja će posjetiocima olakšati da se opuste.

Međunarodna zračna luka Hong Kong

Putnicima svih godina će ovdje nesumnjivo biti zanimljivo, jer je tu između ostalog najveći IMAX ekran u Hong Kongu. Djeca se neće osjećati uskraćeno, jer je njima na raspolaganju edukativni park u kome se mogu igrati pilota, kabinskog osoblja ili astronauta. Ali to nije sve, jer su ovdje tvornice u kojoj se rezanci prave ručno i druga u kojoj se prave posude za supu.

Međunarodna zračna luka Inčon

Ovo je odlično mjesto da upoznate kulturu Južne Koreje, i to kroz razne izložbe, nastupe i druge vrste performansa. Postoji i replika tradicionalne kuće iz ove zemlje za opuštanje i uživanje u atmosferi.

Međunarodna zračna luka Vankuver

Zvijezde zračne luke su dva akvarija u kojima se nalaze tisuće morskih organizama, a postoje i mnoge izložbe lokalne umjetnosti i arhitekture.

Međunarodna zračna luka San Francisko

Oni koji se ukoče tijekom letova ili imaju problema s cirkulacijom mogu ih ovdje riješiti pomoću posebne sobe za jogu. A pravu poslasticu predstavljaju muzej i biblioteka s temom avijacije, koji su napravljeni tako da podsjećaju na tridesete godine.

Zračna luka Madrid - Barahas

Ova zračna luka možda nema toliko zanimljivog sadržaja, ali je napravljen s putnicima na umu. To znači da ima puno prirodne svjetlosti, prijatnu temperaturu tijekom ljeta i dobro reguliran promet. Napravljen je u skladu s prirodom i putnicima se pružaju predivni pogledi na zrakoplove i okolne planine.