VIDEO  Naučnici u čudu jer ne mogu objasniti što je izronilo iz Bermudskog trokuta

bermudski trokut
... koje okružuju takozvani Đavolji trokut.

Otok u obliku polumjeseca počeo je da se pojavljuje još na proljeće na Cape Pointu u Bukstonu u Sjevernoj Karolini, u vodama koje okružuju Bermudski trokut.

Lokalno stanovništvo ga je nazvalo "otok školjki" zbog velikog broja školjki koje pokrivaju njegovu obalu. Otok je dug skoro dva kilometara, a širok je 122 metara.

Janis Regan je rekla da su ona i njen unuk (11) krstarili ovim otokom i da je na njegovom mjestu bila samo mala izbočina za 1. travanj.

Oni naime nisu jedini koji su istražili njegove obala. Tu su i ribari, skupljački školjki i fotografi, koji neprestano posjećuju otok iako to baš i nije preporučljivo.

Dave Halas, nadzornik nacionale obale Cape Hateras, koji gleda na Cape Point, upozorava da ljudi ne bi trebali da šetaju po ovom otoku ili da plivaju oko njega jer su tu struje veoma jake, prenosi The Sun.

Bil Smith, predsjednik udruženja Obale Sjeverne Karoline je rekao bi ovaj otok mogao da krije više opasnosti.

- Zabrinuti smo zbog ajkula, a posebno zbog davljenja - rekao je on.

Kao što je već napomenuto ovaj otok se pojavio u vodama koje okružuju Bermudski trokut, koji leži u Atlantskom oceanu.

Zauzima površinu od 708.111 kilometara u moru i to je jedan od najtežih puteva za brodove koji prolaze tuda na putu do luka u Americi, Europi i Karibima.

Bermudski trokut je navodno kriv za nestanak na desetine brodova i aviona u proteklih 100 godina. U prosjeku, svake godine nestane oko četiri aviona i 20 jahti.